Zoeken via mobiel steeds populairder

25 januari 2007, 21:23

Het aantal zoekopdrachten via mobiele telefoon is in Europa in 2006 vertienvoudigd ten opzichte van 2005. Dit blijkt uit het rapport ‘Mobile Search Trends 2006’ van het Deense Mobile People (via Mobile Cowboys).

Uit het onderzoek blijkt verder dat de meeste mobiele zoekopdrachten gerelateerd zijn aan het zoeken naar taxi’s, (afhaal) restaurants, supermarkten en consumentenelectronica. Die laatste heeft vooral te maken met het grote aantal zoekers naar cadeaus’s net voor de feestdagen. Meest gezochte merken daarbij waren IKEA en TOYS R US. De top 20 zoekopdrachten waren goed voor 80% van het totale zoekvolume. Onder de top 20 zoekopdrachten waren ook banken, financiële instellingen, hotels garages, kappers, bioscopen, speelgoedwinkels, kroegen en koffieshops.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  NilsR

  De top 20 zoekopdrachten waren goed voor 80% van het totale zoekvolume.

  zie dit als een teken van onvolwassenheid van het kanaal; aanbod en vraag zijn in het mobiele nog heel pril. De tijd dat deze verhouding voor websearch opging ligt ver, ver achter ons (inmiddels is de top10 zoekopdrachten bij websearch goed voor 6% van totale volume)


  25 januari 2007 om 22:45
  Mark de Bruin

  Leuk artikeltje alleen vraag ik mij af hoe de mensen dan zoeken? Via een zoekmachine?

  Ik ben al een poosje met Google in gesprek over de indexatie van mobiele site in de mobiele versie Google. Dat is namelijk nogal lastig. Als ik met mijn Blackberry naar google.nl ga wil ik bij de zoekresultaten alleen mobiele websites vinden en geen normale websites. Ikzelf heb dan een probleem: mijn normale site http://www.9292ov.nl is goed geindexeerd en die vind je dus ook. Maar wat je zo wilen vinden als je met je mobiel zoekt is de mobiele versie mobiel.9292ov.nl….

  Weet iemand of hoe je de bots en spiders van mobiele zoekmachines naar je mobiele site kan leiden ipv je normale site? Ook een leuk onderwerp voor een artikel 😉

  (


  26 januari 2007 om 06:48
  Leander Venema

  Multi Media Connection biedt hiervoor een oplossing met een portal voor mobiele websites, deze portal draait op de nieuwe extensie .mobi, kijk voor informatie op http://www.multimediaconnection.nl


  26 januari 2007 om 07:22
  Jack

  Text-based search engines zijn natuurlijke niet ideaal voor automobilisten. Die willen zoeken met de handen aan het stuur. Zelf denk ik ook en werk ik aan oplossingen als “0900-GOOGLEN”


  26 januari 2007 om 07:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!