Bill Gates spreekt CES voor de 10e keer toe

8 januari 2007, 08:22

Bill sprak weer 5000 mensen toe bij CES. Altijd weer ongelofelijk hoe saai zijn presentaties zijn en hoe weinig nieuws hij zegt. Maar hij is zo geekie en een beetje onzeker dat hij hij toch menselijk is en dat je het hem vergeeft. De baas van entertainment divisie Ronnie Bach kwam aan de andere kant keihard, glad, bijna onmenselijk over, en bijzonder blij met zichzelf.

Op endgadget staat een woordelijk verslag. Weinig echt nieuws. Vista werd getoond. De kern van zijn speech was dat Vista en Office erg goed voor u en de wereld is! De digitale decade. Vinden ipv Zoeken was een mooie kreet (goeie!), een mooie Live 3D demo, net zoals Google earth maar dan erg fraai 3D in 18 steden so far.

IPTV (televisie), een product wat Microsoft in Nederland beslist aan geen enkele kabel of telecomunicatie bedrijf kan verkopen, ze hebben namelijk allemaal al iets anders, hebben wereldwijd 5 klanten. Dus die klanten kunnen de Xbox straks gebruiken als setupbox. Pffffff…. mager. Niet interessant voor Nederand dus.

Maar rondom de Xbox was wel nieuw dat Xbox live ook via de PC te spelen is. Je kunt dus straks met elkaar Halo 3 spelen en op de PC en Xbox lekker genieten van het gamen.

Gisteren was Gates in een persoonlijk gesprek met een klein groepje mensen slim, grappig, maakte goede opmerkingen en was scherp. Hij verwacht niet dat het werken met het web Windows overbodig zou maken, en binnen 2 jaar krijgen we een nieuwe versie van Windows. De hardware werkt nu goed met vista want met een knipoog ‘we hadden tijd genoeg deze keer’, hij liep helemaal warm over 64bits en over 2 jaar gebruikt volgens hem iedere server dat en over 5 jaar elke client. Je zag zijn oogjes echt glinsteren en hij kwam inspirerend over. Meer de techniek in helpt. Hij werkt nog tot 2008 en gaat dan definitief hard werken om zijn 30 miljard charity fons op te maken.

De beste review van de speech was Paul Thurrott, hij schreef een prima verhaal, en was er alleen maar via via life video geweest maar wist alles al.

Ik heb morgen trouwens twee leuke interview met Dave Winer, de vader van RSS en Podcasten en Robert Scobleizer die een leuk lunch interview met Bill Gates heeft opgenomen. Veel leuker!

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Pim Vernooij

  Bewuste spelfout? Windowns 😉


  8 januari 2007 om 10:24
  Zapor

  Dit blog heet Marketingfacts. Ik zie berichtgeving die op een andere blog thuishoort.


  8 januari 2007 om 10:34
  Jasper Kusters

  “Maar rondom de Xbox was wel nieuw dat Xbox live ook via de PC te spelen is. Je kunt dus straks met elkaar Halo 3 spelen en op de PC en Xbox lekker genieten van het gamen.”

  Zelfs dat is niet nieuw. Dit was al bekend en werd ook gedemonstreerd op de E3 in mei 2006


  8 januari 2007 om 12:03
  Thomas

  Het is Dave Winer, of een flauwe grap (of je bedoelt iemand anders)


  8 januari 2007 om 12:36
  media

  Heb inmiddels de taal en tikfouten er uit gehaald. Denk dat we Vincent binnenkort ook maar eens op cursus sturen 😉


  8 januari 2007 om 15:33

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!