De meest gebruikte camera’s op Flickr

22 november 2006, 05:20

De meest gebruikte camera's op Flickr

In augustus schreven we dat fd’s Flickr Toys op basis van ca. 10,000 foto’s per dag, een overzicht bijhoudt van de meest populaire digitale camera’s op Flickr.

Inmiddels biedt Flickr nu ook zelf dergelijke overzichten, zo las ik bij BlueAce. De Canon Digital Rebel XT blijkt veruit de populairste camera te zijn onder Flickr-gebruikers en de Sony Ericsson K750i de populairste cameraphone. Prima overzicht met de relevante info van Yahoo! Shopping erbij. Mooie informatiebron voor Sinterklaas.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Elja

  Deze gegevens komen wel helemaal niet overeen met het in augustus geplaatste artikel.

  Maarja, toen werd er ook al getwijfeld over de juistheid van die informatie.

  Jammer dat ze nog veel (toch ook populaire) camera’s niet hebben opgenomen.

  Bijvoorbeeld de Nikon D80, D200 en de Canon 400D.

  Elja


  22 november 2006 om 07:59
  media

  Komt het nieuwe overzicht volgens jou beter overeen met de marktcijfers Elja?


  22 november 2006 om 08:02
  Alper Çugun

  Beperkt? Het zou misschien wel interessant zijn om in plaats van de vijf populairste er tien of meer te zien.

  De camera’s die er staan zijn wel absurd populair en hebben redelijk lang gelopen. Het zal wel even duren voor nieuwkomers als de 400D of de D80 zich een plaats in die lijst hebben gevochten.

  (Bezitter van een 350D aka een Digital Rebel XT.)


  22 november 2006 om 09:16

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!