Chiquita’s advergame: Pura Vida!

Chiquita’s advergame: Pura Vida!
, ING Groep
@evr

Via Coolz0r kwam ik gisteren deze advergame van Chiquita tegen. Een game waarin je een bananenplantage in Costa Rica moet beheren. Geld verdienen aan bananen mèt respect voor milieu en de bevolking. Ik geef toe na een fantastische vakantie in Costa Rica in 2001 en het daarna 4 jaar succesvol beheren van Costarica.pagina.nl met nog steeds zeer warme en bijzondere contacten in Costa Rica, ben ik natuurlijk vooringenomen!

Maar ik ben onder de indruk van de manier waarop de game is opgezet. Geen flitsende akties, geen bloedstollende tempo. Nee, gewoon bijzonder mooie graphics, lekkere interface, natuurgeluidjes à la Costa Rica, en een leuk spelelement waarbij je ondertussen wèl op subtiele wijze mee krijgt wat er zoal komt kijken bij het kweken van bananen en de manier waarop Chiquita dit in het bijzonder doet. Al met al een mooie experience. Wat mij betreft zoals de Tico’s zeggen: Pura Vida!


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Ziet er gelikt uit en Costa Rica is fantastisch (nog geen jaar geleden geweest..).

  Pura Vida!

  geplaatst op
 • Misschien hoort dit hier niet, verwijder dan a.u.b. deze post .. maar het verdient de aandacht ..

  Jammer dat Chiquita er voor het gemak maar even aan het feit voorbei gaat dat tot laat in de 70er jaren pesticiden gebruikt werden waardoor er nu nog misvormde kinderen geboren worden .. Of dat mensen onvruchtbaar werden door het inademen/binnenkrijgen van de pesticiden .. In 2004 was ik nog in Costa Rica .. Wanneer je naar de Caraibische kust reist kom je de plantages met vele vrachtwagens van o.a. Chiquita tegen .. De lokalen waren niet echt te spreken over de bananenbennies .. Daarbij, hoe milieuvriendelijk ook, is het denk ik nog steeds zo dat de bananenplant de grond nogal uitput - niet te voorkomen, alleen te spreiden of te verminderen ..

  Maar misschien hebben ze wel een leuk spelletje gemaakt voor ons ...

  geplaatst op
 • En niemand verdient een 2e kans? In de jaren 70 ging er wel meer mis denk ik zo. Het is goed voor hun dat ze hun fouten goedmaken door nu wel op een ethische manier te telen. De Rainforest Alliance heeft ze niet voor niets hun titel gegeven.
  Mensen en bedrijven veranderen. Hangt samen met de economische context, en die is nu anders dan vroeger (wat het verleden niet goed spreekt natuurlijk).

  Fantastisch spel, lang dat ik zoiets nog gezien heb!

  geplaatst op
 • (..)Rainforest Alliance certification has been called "Fairtrade light" by critics, as it offers producers no minimum or guaranteed price. Ethical Corporation Magazine, in its January 2005 issue, compared the Fairtrade and the Rainforest Alliance Certification schemes and concluded that coffee producers under the latter scheme received 21% less for their crop than under Fairtrade.This major price difference makes the label considerably cheaper than Fairtrade, making it an easy alternative for companies such as Chiquita and Kraft interested in tapping the ethical market.(..)

  Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Rainforest_Alliance

  geplaatst op
 • In één week hebben 10.000 mensen zich geregistreerd voor het spel en 5 miljoen bananen geteeld (via Aboutnico.be)

  geplaatst op
 • @Paul: da's toch niet slecht. Ik heb de indruk dat er nog weinig promotie heeft plaatsgevonden, maar ik kan me vergissen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.