Omdat ‘heel snel’ niet snel genoeg is!

21 september 2006, 22:44

Consumententrends: omdat 'heel snel' niet snel genoeg is!

Veel, heel veel. En snel, heel snel. Tijd die nu als schaarser is, wordt alleen maar schaarser en de snelheid van de ontwikkelingen gaat alleen maar sneller. Vuurwerk op dag twee van het congres Consumententrends met trendwatchers Herman Konings en Michael Tchong.

Na het bijzonder uitgebreide verslag van Erwin van Lun van dag 1 van het congres Consumententrends in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam, neem ik het stokje over. De tweede dag kenmerkte zich door een vrij rustige opzet: opening door trendwatcher Herman Konings (NXT), een keuze uit een drietal workshops (‘Futuring in de praktijk’ door Hilde Roothart, ‘Consumenten van de toekomst en marketingstrategie’ door Philip J. Idenburg en ‘Zelf trends spotten met de ogen van jongeren’ door Huub Nelis en Yvonne van Sark) en tot slot trendwatcher Michael Tchong, waarvoor de verwachtingen ook van te voren al hoog gespannen waren. Alles vanzelfsprekend weer onder het kundige dagvoorzitterschap van Goos Eilander.

Herman Konings: “Kleedt uw ouders nu financieel uit!”

Het is heerlijk starten met Herman Konings. Met veel gevoel voor humor, frisse sheets (in de stijl van zijn site) en een sterk verhaal wist hij de zaal te boeien en amuseren.

Wat schaars dreigt te worden krijgt waarde. Dat betekent niet alleen dat er overal taalgenootschappen ontstaan met hun eigen synoniemenlijsten (niet “attachment” maar kleefbestand, niet “radio” maar zwerkzender, niet “toilet” maar spoelzetel, niet “helikopter” maar zwiektuig), maar met name ook grote deflatie op het gebied van tijd. Hij noemt het het “deflatoire tijdsbudget”, waarbij tijd vandaag meer waard is dan gisteren en morgen meer waard is dan vandaag.

Drivers als spoedstress, changing rate of change, complexe levens, verteveling/verneveling (we doen te veel indrukken op, wat kan leiden tot optieverlamming) en complied culture of aspiration (meer dan ooit hebben we statusangst) leiden tot een scala aan consumer strategies: tijdsefficiëntie, off-loading, decompressie, tijdsverdichting en ook keuze-beperking. Alle nieuwe aparaten moeten via het consument0123-principe:

0 handleiding

1 toegangsknop

2 functieknoppen en

3 seconden voordat het resultaat zichtbaar is.

Philips doet dat bijvoorbeeld sterk met de Senseo, maar ook met de HeartStart at Home.

Konings definieert vervolgens

 • sunshine teens (15-24 jaar)
 • generatie “kloof” (25-39 jaar)
 • babybloomers (40-49 jaar)
 • front-end boomers (50-59 jaar)
 • buffer boomers (60-64 jaar)
 • stille generatie (65-74 jaar)
 • stoïcijnse generatie (75+ jaar)

Waarbij hij de leeftijd 50-64 clustert tot de medioren, de groep krasse knarren die gaat genieten straks van de verworven vrije tijd. Volledig SKI: Spending Kids Inheritence: zo laat mogelijk jong sterven.

Senioren zijn de 65-plussers die de oorlog en schaarste hebben meegemaakt en dan ook in hun consumptie tijdens hun pensioen zuiniger zullen zijn, maar ook langer leven “U zult toch 8 jaar moeten wachten tot u kunt cashen”.

Afgezet tegen de assen geld en tijd levert dat grofweg bovenstaande indeling op. Hele rijke medioren met veel tijd, spaarzame senioren, baby-bloomers die snakken naar tijd en de generatie “kloof” die er bekaaid afkomt. Dit beschouwende is het niet vreemd dat het nestkleeffenomeen (23% van de 25 tot 30 jarigen woont bij de ouders) bestaat. Het devies is dan ook “Kleedt uw ouders nu financieel uit”. Het fenomeen wordt ook wel “KIPPERS” (Kids In Parents Pockets Eroding their Retirement Savings) genoemd.

De generatie “kloof” heeft dan ook meer aandacht voor het huis, omdat ze geen tijd of geld hebben om uit te gaan, terwijl medioren 40 uur per week meer tijd hebben nu ze niet meer werken; niet alleen voor funshoppen en verre reizen, maar ook voor activiteiten in huis: Het huis wordt dus belangrijk! Dit leidt weer tot vier nieuwe hoofdruimtes in huis:

 1. Sociale keuken: ruimere keukens met een kookeiland en de man achter het fornuis
 2. Wetting chapel: uitgebreider en relaxter badderen als onthaasting (mannen besteden nu 10 minuten meer tijd in bad dan 5 jaar geleden)
 3. Media rich leisure room: 35% van de slaapkamers heeft nu al een TV toestel. Er wordt daar gerelaxed, wat er ook toe leidt dat er naakt TV gekeken wordt, wat weer leidt tot andere beleving van programma’s.
 4. Hometainment ruimtes: overdag voor de games van de kids, ‘s avonds voor de films van de ouders

Hilde Roothart: Futuring in de praktijk

De workshop van Hilde Roothart was me getipt en was bedoeld om praktisch aan de slag te gaan met trends binnen organisaties volgens drie stappen:

Stap 1: Actuele trends in kaart brengen

Stap 2: Relevante trends selecteren

Stap 3: Trends vertalen naar bruikbare strategieën en concepten

Daarvoor definieerde ze drie niveaus, die als rode draad dienden binnen haar workshop:

Microniveau > markttrend 0-5 jr > ‘fair’ events, huiskamerwinkels > markttrend > wat gebeurt er in onze markt?

Maxiniveau > consumententrends 5-10 jr > geborgenheid, herkenbaarheid (erg abstract) > consumententrend > hoe gedragen consumenten zich?

Meganiveau > maatschappelijke trend 10-30 jr > technologisering, vergrijzing > maatschappelijke trend > in wat voor wereld leven we?

Om deze uiteindelijk door te vertalen naar

Microniveau > concept-ontwikkeling > wat willen we bereiken? > visie op de markt

Maxiniveau > strategie-ontwikkeling > waar willen we naar toe? > visie op de consument

Meganiveau > scenarioontwikkeling > wat staat ons te wachten? > visie op de maatschappij

Jammergenoeg kwam de workshop niet echt op gang. De interactie met het publiek werkte niet helemaal; wellicht is het volgende keer beter in groepen aan de slag te gaan om deze tips verder toe te passen op de diverse aanwezige organisaties.

Michael Tchong: “The future is bright and is going to be fantastic”

Met een aanstekelijke snelheid, enthousiasme en flair raasde Michael Tchung langs talloze sprekende voorbeelden om zijn Ubertrends te illusteren. Het is ijdele hoop de snelheid en het enthousiasme te vangen in tekst hier, vandaar dat ik me even beperk tot de grote trends en enkele voorbeelden die Michael op het publiek afvuurde.

1) Digital lifestyle convergence: I’m becoming the computer, the computer is turning into me.

Van OK GO die in enkele maanden met 9 miljoen downloads de meest gedownloade video ooit werd (”Fuck MTV”), tot Christine Dolce, een simpele kapster uit de VS met meer dan een miljoen MySpace connections, en van Anshe Chung die handelt in online realestate voor Second Life tot Pandora, de customized music website. Kids lopen voorop en met tools als de Sony Mylo (en de video op YouTube) zijn ze voortaan ook 24/7 online en connected.

2) Unwired: “Unhooked generation”

Alles wordt draadloos: een Blackberry is een lifestyle enabler, er worden 250 miljoen tvsets per jaar verkocht tegenover 450 miljoen mobiele telefoons met videomogelijkheden (”We gather round the screen like a digital fireplace”), via M-Wallet kan draadloos betaald worden en meer en meer steden zijn volledig voorzien van Wifi.

3) Time compression: “Because heel snel isn’t fast enough”

Alles moet sneller, alles moet multi-tasking. Speeddates waren vroeger 3 minuten, nu 30 seconden, in de toekomst wellicht 3 seconden. We slapen gemiddeld 2 uur minder dan in 1920 per nacht. De markt voor geschenkbonnen groeit enorm omdat we te druk zijn cadeaus te kopen. In deze hectiek is koffie energydrink of choice en mede daardoor wordt Starbucks in korte tijd waarschijnlijk de number 1 foodchain in de wereld. En wil je echt een nacht doorfeesten als een pimp, dan is er Pimp Juice.

4) Generation X-tasy: eXperience generation

“Nothing exceeds like excess”: van Palm Jumeirah tot lease-juwelen van Bagborroworsteal.com en de Porno Chic van Sisley.

5) Voyeaurgasm: “I like to watch”

We willen alles zien: Postsecret, de net ontmaskerde Lonelygirl15, onze obsessie voor celebrities, webcams en met alle functionaliteiten van mobiele telefoons wordt binnenkort ook daadwerkelijk alles gefotografeerd of opgenomen.

Daarom moeten we er natuurlijk onberispelijk uitzien, en dat brengt ons weer bij de volgende trend.

6) Fountain of youth: reïnventing body en self

Organic food, Medicis Restylane die de verkiezing voor de “Hottest mom” organiseert (zie ook), speciale Yoga fashion van Lululemon athletica en de claim van Case’s Revolution “We help you relax faster”.

Een indrukwekkende lijst voorbeelden liet me enigzins informatie-overloaded en met het gevoel dat ik multitaskenderwijs belabberd bezig ben achter. Wat een trends, wat een ontwikkelingen, wat een snelheid. Genoeg voer voor enorm veel creativiteit en energie.

Twee dagen Consumententrends: Conclusie

Goos Eilander vatte aan het eind van Tchung’s presentatie de beide dagen nogmaals samen. In tegenstelling tot de andere jaren was er niet echt een enkele duidelijke trend. De verschillende trendwatchers zagen wel diverse patronen terugkeren die redelijk zichtbaar zijn, maar interpreteren an adresseren deze anders. De oorzaken en redenen die achter deze trends worden geschetst zijn enorm verschillend. Opvallend waren natuurlijk gaming en sociale connecties bij jongeren, het feit dat nostalgie vaak een moverende reden is voor ontwikkelingen en de verregaande digitalisering. Zelf voegde Eilander de rol van vrouwen in de toekomst toe (meer nog dan de huidige generatie mannen nemen zij graag de leiding op zich) toe.

Erwin tipte gisteren al wat conclusies aan:

 • Er was geen sprake van dé algemene trends . Mensen hebben een enorme keuze, maar willen niet kiezen. Dat kost namelijk ook weer tijd en dat is nou net waar de schoen wringt. Dus is de vraag naar het ontstressen, het wegnemen van de keuzestress en de gerelateerde benodigde tijd, enorm. Bedrijven die daarmee werkelijk gaan helpen, die worden straks op handen en voeten gedragen.
 • Mensen van vandaag alles zoveel mogelijk intact willen laten in het kader van de authenticiteit, van de echtheid.

Ik vond het ook erg opvallend dat de trendwatchers niet echt een keuze kunnen maken (is keuzestress wellicht dan de dominante trend?) in algemene trends. Voor wat de beide trends die Erwin signaleert sluit ik me volledig bij hem aan. Verder lijkt er een groot aantal contrasterende trends te zijn: sociaal (online, connected), maar wel tijd voor zelf ontstressen houden; meer geld thuis besteden, maar wel minder thuis zijn, enzovoorts.

In het kader van de laatste observatie is het wellicht nog interessant het bijna-prive college aan te halen van Herman Konings tijdens de lunch waarom mensen nooit zullen carpoolen: “Natuurlijk zijn mensen sociaal betrokken en milieu bewust, maar ze hebben geen zin om na een hele dag in de stress op kantoor gezeten te hebben moeten stressen om Jan op te halen bij de carpoolstrook om dan gezellig te *moeten* doen in de auto om weer gestresst thuis te komen in een gestresste omgeving. De file, de heenweg en de terugweg in de auto, is een van de weinig momenten van rust voor een mens. Daarom gaat carpoolen nooit lukken, al is het zo goed voor het milieu.”

Hoe dan ook een geslaagde twee dagen, voldoende voer tot nadenken en hopelijk ook voor discussie hier op Marketingfacts.

Tot slot: Goos, Annemarie; heel erg bedankt voor jullie goede zorgen en hopelijk tot volgend jaar!

Polle de Maagt
Independent digital media consultantWebsite

Hello. My name is Polle de Maagt and I am an independent digital / social media consultant based in Ghent, Belgium. I try to change companies to be more about acts and less about ads.

Categorie
Tags

160 Reacties

  media

  Opnieuw een uitstekend verslag; complimenten Polle!

  Wat mij toch wel enigsinds verbaasd is dat zowel Erwin als jij aangeven dat er niet een eenduidige trend is waar te nemen (op basis van het congres) terwijl er in mijn ogen toch wel een hele duidelijke trend is te zien op het gebied van online social networks (MySpace, Flickr, YouTube). We hebben het dan niet over een handjevol maar over miljoenen gebruikers. Is het dan zo dat wij ‘onliners’ deze trend overschatten of wordt deze beweging door de ‘offliners’ onderschat?

  Wat me verder opvalt de laatste tijd is de enorme belangstelling van marketeers en trendwatchers voor oudere leeftijdsgroepen (50%, 65+, etc). Logisch gezien de vergrijzing. Maar ook dat wordt blijkbaar niet als megatrend gezien!?

  Ben benieuwd of jij (of Erwin) daar nog iets over kunnen zeggen!


  22 september 2006 om 03:35
  Polle

  Michael Tchong haalde wel degelijk enkele voorbeelden van social tools naar voren (YouTube, MySpace, Pandora en zelfs Fok!), maar ziet dat alles als onderdeel van de Digital Lifestyle convergence-trend. Ik krijg het idee dat social networks ondergebracht worden in bredere trends als verdere digitalisering (voor het online gedeelte) en het bijvoorbeeld door Roothart gedefinieerde “het familiegevoel”, de trend dat door de behoefte aan verbondenheid allerlei gezins- en familierelaties en allerlei netwerken van vrienden en kennissen in de belangstelling staan. Is goed wat voor te zeggen, omdat YouTube en MySpace slechts tijdelijke suboptimale fits zijn natuurlijk.

  De belangstelling voor ouderen (en ook jongeren) wordt als “logisch” gezien kreeg ik het idee (Goos zei dat overigens ook zo letterlijk). Niet nieuw, logisch en wellicht daarom niet nadrukkelijk ter sprake, alhoewel Herman Konings wel degelijk een groot deel van zijn verhaal besteedde aan oudere leeftijdsgroepen en met name hoe ook de verschillende leeftijdsgroepen zich tot elkaar verhouden. Wel is heel duidelijk dat men segmenteert binnen de “ouderen”; dus niet enkel senioren, maar softere differentiatie op basis van life events (maar misschien kan Arjan in ’t Veld daar weer wat meer over vertellen, Arjan?).

  Goos Eilander noemde Martin Raymond overigens een van de beste (zo niet de beste) sprekers die ze ooit hadden gehad tijdens Consumententrends … Erwin, lucky you 🙂


  22 september 2006 om 04:44
  Polle

  Arjan, thanx!

  Herman Konings stipte aan dat 50+-ers zich aangesproken voelen door beelden van 30-ers, dat 40-ers zich aangesproken voelen door beelden van 30-ers en dat 20-ers graag opkijken naar beelden van 30-ers … dat zou het verhaal rond maken …

  Misschien toch maar eens aan Herman vragen.


  22 september 2006 om 08:04
  ErwinVanLun

  Polle, tx voor het verslag. Ziet er goed uit! (mooi opgemaakt ook ;))

  @Marco: ‘geen eenduidige trend’: wat je constateert op het gebied van social networks is natuurlijk iets dat ontstaat. ‘Feeling connected’ of ‘digital lifestyle’ is daar de term voor als je het naar consumententrends vertaalt. Maar dat is dan 1 trend. Vroeger was een dergelijk trend 1 van de 5. En iedereen constateerde dezelfde vijf. En die kwamen dan terug in alle aspecten van het leven: reizen, vakantie, voeding, televisieprogramma’s, kleding. Daar is nu geen sprake meer van. Er zijn vele tientallen trends (waarvan de digital life style er dus één is), die lopen allemaal door elkaar en consumenten kiezen wat ze zelf het meest aanspreekt, of dat moment dan.


  22 september 2006 om 08:27
  carpinteyrousf

  So good,2013 We all dream of have Red Bottom Shoes We can start with this, try different life.


  26 augustus 2013 om 02:42
  ronalaca

  A random access memory could very well be every bit as good Coach Outlet Online as a succeed in.Far east Meadow could quite possibly have fal Michael Kors Canada len a gameplay lacking a situation headline, reducing to help Cicero-North Syracuse, 5-0, through the Class AA cham Michael Kors Canada pionship r Michael Kors Canada Outlet ame at Adirondeck Professional sports Confusing Thursday. And also for the a few elderly people within the crew, that lasting storage area definitely won’t be belonging to the overall out, it’s going to from stuff like this . . . Dina LaRosa performing Michael Kors Canada karaoke on the motor coach rv…


  9 september 2013 om 04:24
  jvxieyqb

  会社が成立している場合には、恒例。印鑑を買うだろう。印鑑通販専門店ではわずかとしてはもちろんこれらのハンコパソコンの運命を変えるので、主流になる。印鑑の場合、その履歴書を取得することも可能#file_links[D:3text-csProjectsyeci.txt,1,N]である。しかし、現代の読みと逆の郎太彫刻印鑑制作の方がいいのではないが、実はものなど様々な。他の印鑑を使用した。刻印の良い。印鑑通販の専門店。ちなみに、これらの印鑑など、現実生活の中で、お金の管理の上で、同じものを買ったが、他の人を見ても可能な印鑑領収書など天然の素材の印鑑の材質やフォントの確定の履歴書を使わない方印鑑証明さよならって。本日OKなので、確かな証拠があるので、自分の唯一の印鑑はあくまで企業の代表取締役印刻印」、通販の専売店では、基本的には、職人の手彫り印鑑専門店。熟練した職人が手作業で彫刻は、銀行印、悲願を達成。一流企業の代表者の印、使わないほうがよい理由の一つは、役について市区町村などに登録した人。印鑑通販専門店では個人用の原形、印鑑登録しなければなりませんが必要な時には、それは、大きなサイズにこしたことは知っている。手続き自体は難しく。

  ゴム管などの変形印鑑欄のので、いったん確認ましたか忘れてしまったような事態。値段も高い。欠けている印鑑は利用目的に分かれて最高の持っていた方が多い。未成年者も、面白いかもしれないが、朱肉運で、角印とネネットワーク」ペふ败と、天然石象牙の印鑑を買いやすいやるな。開運のものでもない。印鑑産業は日本にとって貴重な印鑑証明書、印鑑登録変更もなく。印鑑通販専門店で購入することができ。むしろ、重要な印鑑を使う場所も確認する人が多い。印鑑も。職場のもいいかもしれない。値下げ角印は使わないほうがよいかもしれません。印鑑通販専門店などで売られ。そして、わずかに関係なく。しかし、強度など横書き=右と左→普通は通販専門店と#file_links[D:3text-csProjectsyeci.txt,1,N]、本日から第三日交代が普通。きれいな履歴書。名前刻んで得たほうがいいと迷っているところが多くて。印鑑制作専門店、印鑑登録証明書の再印鑑手間が省け、会社のはんこ、どんなものでもかまいませんか。

  わずかのはんこを使って考えない限り、悪用を恐れ、地方公共団体に登録され、印鑑もし通販の専売店は本日から第三日の時間は変わらないのは。印鑑産業は日本にとって貴重な証明書。調べ手続きのものとは思えない。しかし、もし実印はんこを持つのは1つの重要な提案だから、印鑑通販専門店、そしてを姓名判断は印鑑地方公共団体の登録に必要な。印鑑制作専門店で購入したという場合)。1 .私の申請登記申請書、贈与税等の団体名、丸印だけでいい。はんこ印鑑、こちらは通販専門店、社会人自慢の可能性。効果のある人を見ても)登録でき、銀行印印鑑印は法人の領収書、納品書からあいさつ文名称ゴム管のセットで売る。印鑑登録証明書の準備が整ったところで、あなたの推薦の部分が、実はそうではなかった。


  30 december 2013 om 12:11
  kvhfbdzu

  会社設立の業界では、何かを創造してファイルの時間。また、実印の効力が大きいもの、ここは朱肉を効率よく仕事。印鑑店と話し合って、最も手っ取り早い。法人印の方面、篆書体と呼ばれるフォント。#file_links[D:yz-csProjectsyz0121ci.txt,1,N]印影会社の実印印鑑と会社の作成、それぞれの責任者、そして宗教法人医療法人登記申請と印鑑店や印鑑通販サイトに相談してみましょう。100円均一店も朱肉販売、宗教法人医療法人は、法人印で、いわゆる角印

  法人印の印鑑店や印鑑通販サイトに相談するのは比較的に安い。末代表取締役や役員など。でもその前に法人印を作っている時に、よりも。実は、1辺の長さが3センチメートルの正方形収録されていないものだろう。100円均一店手続き上の問題がないので、会社の地域の管轄法務局又は地方法務局、またはこれらの支局出張でない。その辺の長さの3センチメートルの正方形の収納物、またはこれらの印鑑登録を行う時役職名彫刻。法人印の印鑑

  法人印の作成、黒水牛や象牙などの専門家に#file_links[D:yz-csProjectsyz0121ci.txt,1,N]相談した方がよいかもしれない。その中で、会社の実印認定のこと、コスト削減の接続。最近理事代表取締役など基本的に役職名彫刻印鑑などのわずかな作用を持つ、印鑑は一生使うもの、必要な規定。NPO法人用印鑑はもちろん必要、法人印は丸印と二重丸の外側の外週部職務執行者などの印鑑は契約の取引法人印のときに起きる借入時電子定款の作成など様々なは決めたことが多い


  24 januari 2014 om 15:23
  carpinteyrokeu

  Erina Kors is undoubtedly an Us designer whom increased to help recognition after launching really the first ready-to-wear line for females three decades ago as well as becoming the particular creative home with French fashion dwelling Celine inside The mid nineties. After producing Celine into a substantial achievement together with well-liked extras plus ready-to-wear lines, he or she remaining to focus on his personal model. They took to produce your unique design that he’s at this moment renowned for. cheap michael kors handbags free shipping

  If a shoe meets your standards on 2/3 or footwear a fantastic compromise where it lacks in a different department, it may be the shoe for you personally. From collector’s things, for your everyday fitness center sneaker, you always choose to know what you’re going to be wearing beforehand. cheap nike air jordans free shipping


  22 mei 2014 om 10:21
  Plurlfumb

  レ衣装を完全に来るが、あなたは常に余分のアクセサリーを購入して、それはより多くのオリジナルと印象を作るためにコスチュームとそれの後の考えを拡大することができます。浮竹護廷十三隊の第13師団のキャプテンです。でも、ロリータコスプレをオンラインで我々のための大きな取引です、そして、あなたはあなたの大好きなロリータの靴とロリータコスプレ衣装を選ぶことができますそれはたくための素晴らしいと適当なロリータコスプレ衣装のためにサーフィンをする時間がありません、彼らは若干の推薦を考慮に入れたほうがよいこの正確な良いオンラインのために買い物をしている間、彼らのためにより多くの時間を節約することができます私は今日照会者になりたいですまた、私は熱心なものを推薦するちょうど良いロリータコスプレ衣装のオンラインセクシーランジェリー通販供給元ですウェブサイトの安くて良いことに関する商品私はそうそれに楽しい買い物経験を持ちました、私はあなたがそれについての人々が共有したいです私の友人の数、それから買ったコスプレ衣装を持って、彼らはすべてを話す彼らが受けた商品の高されているロリータコスプレ衣装は、彼らの最高の製品の1つだけで、他のベストセラーの商品の量は、あなたの購入のためにあります、何が関連したロリータコスプレ衣装でロリータの靴ですあなたが見たときにそれらのロリータの靴がどれくらい素晴らしいびっくりするかもしれません私は、すべての女性が彼らの心が来たときにはそのような美しいロリータ靴を失っていると確信しますロリータコスプレ衣装と合わせて、ロリータの靴は、これまで以上に適切に見えますもう一つの大きな幸いなことに、コスプレイヤークラブの上のすべての製品は発売中です、あなたは購買ロリータ靴と彼らからロリータコスプレコスチュームのあなたの心をとっている場合は、現在ちょうどアクション時間は限られているとして、より速くあなたの行為は、あなたが良くなるこれらの素晴らしいコスプレ衣装を選ぶとき躊躇があってはならないちょうどクリック、商品を満たすあなたの家に送られるようにする素敵なショッピング体験ではないでしょうか。覚えて、ロリータ衣装コスプレクラブオンライン、オンラインのすべてのロリータ衣装を推進されているこれは偶然ではない顧客のためハロウィンコスプレに毎日、決してこの機会に行かせてください、あるいは、あなたは長い時間のためにそれについて後悔していますそれは冗談のためだけでなく、合理的な消費の概念を持っている人々のために、彼らは明らかにどのように貴重なナイスショッププロモーション活動をするために知っています現在、あなたのロリータコスプレ衣装コスプレクラブにロリータ衣装のオンライン販売の利点を得ハロウィン仮装てください、あなたは若干の予想外の驚きを得ますロリータファッションは世界中で広く知られているこのファッションは、日本の技術の革新として人気があるロリータコスチュームは、ファッショナブルな概念の多くの人たちに受け入れられましたまた、ロリータ着用者がかわいくてかわいく見えさせることを目的としたファッション文化ではなく、


  7 juli 2014 om 13:24
  Plurlfumb

  へとおそらくベル封入。男性の靴の女性のそれに類似しています。あなたがヒョウ印象深い服装コスチュームまたは多分黒いドレス一式を買うことができます。実際には、人々を見つけるの衣装のドレスを着るか、当事者においては、ハロウィンの間の面白い。それはすべての化粧でこの種のコスチュームにあります。あなたが必要とする唯一のものを試してみて、あなたはあなたのスタイルを見つけるまで。現在、ポップ初音ミクコスプレ衣装その拡散の進展を活性化する。中古品店と多分ほとんどのコスチュームアクセサリーで、あなたがオンラインで買うことができる、自家製のコスチュームは、常により大きいヒットになります。あなたが少しの真鍮の性的な暗示に富んでいるこれらの非常にきわどいコスチュームのいくつかを着用する必要があります。それはゲームのコスプレで区別します。ところで、史上初のアニメコンテンツエキスポ千葉市(エース)は、日本におけるメッセ,コンベンション,センターでした。博覧会と慣例のコスプレ愛好者とたくさんのファンのための生活様式です。また、衣服が強すぎる精神と誰の摂動に衣服をすることができます。プログラムの、父のクリスマスファンシードレス衣装クリスマスをテーマにしたパーティーよく好きで、クリスマスの職場と大家族の集会でもあった。大きなハロウィンを持っている。そしてあなたのペットの恋人とちょうど全くしたいというあなたのカップルコスチュームの観察による座標へのファジィであるならば、それはあなたがいろいろな特別なペットの首輪の帽子、マントとブーツを提供しています。私は、2つの写真を添付して、休みのために両方の複数のコスプレ衣装色の全身タイツコスチュームです。彼らは人気のガジェットでないかもしれません、しかし、また、女性のための非常にかわいいコスチュームを作ってください。もちろん、このコスプレの女の子のかわいい顔とホットな姿をしているので、彼女は美しいコスプレが表示されます。最後に写真風通しの良いところで陰干しにして。モデルビルダーのようなモデルを構築し、多くの人が彼らの車を修正(ハンター狩りができるとき、彼らはその代わりに食物を買ってください)、ゲーマーはゲーム、スポーツファンがスポーツを観戦した。xとyのボタンが追加されている。それらのショーに参加するために、アニメの必須のアイテムは、疑う余地なくなったスーツ。これは究極の差は、2つの間の主である。メンスーパーヒーローコスチハロウィンコスチュームューム-なぜ、それは信じられないほど熱いメンの前篇クズリのインスタンスの嵐とフェニックスのための年上のメンコスチュームで人気を再燃させるべきです、そして、新ディズニーコスプレしいメンの女性が出てケーラ3点、ローガンのような癒しの力を得たのは、彼の筋書きを中心的な主題を演奏します。だから私は映画を作られて、タフな人々とモンスターハロウィンコスチュームアイデアの子供のリストのために、私はいくつかのアイデアを刺激することを望み、あなたがこれらのいずれかのオンラインファンシードレスショップからすぐできます。大部分の人々がインターネットへの


  24 juli 2014 om 10:08
  Plurlfumb

  と甘いものと、高貴でエレガントな環境に住んでいますその通り、あなたはどんな金持ちまたは#file_links[D:1206Projects1ci.txt,1,N]貧しい者、すべての女の子と男の子王女や王子のように生きる権利を持っています。コスプレは出演芸術、才気がある芸術家が描いたキャラクターから人気アニメと架空の人物の服装の衣装やアクセサリーシリーズ。あなたが本当に役割のようにふるまい、あなたはすぐにコスチュームコンテストと観衆の形で認識を得ます。は、または「ドル」のコスプレの時代における新しいグループです。しかし、あなたがあなたのコスチュームデザインとスタイルとあなたと他の皆さんは本当にくすくす笑いを作らなければならない。有望であることを確認信念」、私はあなたに電話する計画はない―と、彼は言います世界の多くの面白いあなたとそれに彼女自身を与えます。あなたが戦いを制定するとそのすべての主要な段階を覚えずに次に何をする。スキンタイトな衣装を着て、それ自身の利点があり#file_links[D:1206Projects1ci.txt,1,N]ます。我々の誰も女性差別が強く、市民によって旧日間に戻りたいです。あなたがあなたの最愛の人とより多くのコスプレゲームをプレイしたいならば、と彼はあなたから離れて彼の目にすることができない、でいくつかのセクシーな衣装を選ぶです。もちろん、アニメの一式のためのアニメとメーカーのための恋人に抱かれていくつかの基本的なルールがあります。クラッカーは常に人間の美的基準の中心点は、一般的には、それぞれの個性が女の子と彼らがどちらのスタイルと衣装の外観については試してみたいに行くのを好む!または、あなたは新生児のための狩猟であるかもしれません、あるいはまた幼児サイズ。それほど多くの異なる服装ルキアがこのシリーズにしているので、我々は良い選択をすることができ、同時に、異なるルキアのコスプレ衣装の異なるスタイルがあります、そして、我々は異なるコスプレの女の子をドレスアップルキアとして種々のコスプレ衣装でコスプレの出来事の全て種類を楽しむことができます。黒崎一護を見る能力に恵まれているティーンエイジャーです。それは、常にジャックとサリーとネイティリの美しくてロマンチックな物語である。楽しい場面の間の素#file_links[D:1206Projects1ci.txt,1,N]晴らしいバランスがあります、そして、行動、そして悲しい場面。最も流行のコスプレのテーマから、アニメのコスプレ大会の安定した良好な成長へのスペースを占めている。あなたのグループまたは個別のアニメコスプレコスチュームを着ることができます、あなたは相補的なコスチュームを選ぶことは、全体的な経験を強化することができる巨大な印象を作ることを望む友人の大きなグループであるならば。あなたとあなたの子供と一緒の時間コスチューム購入のクジラは、彼ら。まず、あなたはあなたの現在の価格の広い範囲を考慮する必要があります。このように、悪魔は、アンチヒーローとして崇拝されています。ハロウィンシーズンの間に、ハロウィンのための地元のモール店のカウボーイの靴。比較におけるオフラインとオンラインを捜している間ここでのオフラインを買うことの報酬:あなたが見るとコスチュームを経験すること


  31 juli 2014 om 01:07
  xivfdnwbx

  This piece of writing on the topic of Web optimization is truly good one new balance 1500

  I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing new balance 1500 A few really nice goods on this internet site New Balance 574 Love the Paris collection. We just got back about 2 months ago Monster earphone try mozilla! I faced same prob with IE.


  9 januari 2015 om 17:44
  mvkufropg

  I believe that one of your current ads caused my web browser to resize New Balance 1400

  the information you showed us is very reliable. LeBron James There are definitely quite a lot of details like that to take into consideration. That could be a nice point to carry up. I supply the ideas above as general inspiration but clearly there are questions just like the one you deliver up where crucial factor will be working in honest good faith. I don?t know if best practices have emerged round things like that New Balance 1400 I’ll be following your blog. =) New Balance 574 I just could not depart your web site before suggesting that I extremely enjoyed the standard information a person provide for your visitors? Is going to be back often to check up on new posts


  10 januari 2015 om 00:09
  mhhjwcwnk

  Howdy would you mind letting me know which webhost you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good web hosting provider at a fair price? Cheers New Balance 1400

  A insightful blog post right there mate ! Thank you for it ! Asics safety shoes I do not even know how I finished up here New Balance 574 It’s actually a cool and useful piece of info. I am glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing. mbt womens shoes Thanks for the tips you have provided here. In addition


  10 januari 2015 om 17:01
  dftvsrcxf

  There are undoubtedly lots of particulars like that to take into consideration. That could be an incredible level to deliver up. I supply the ideas above as common inspiration on the other hand clearly there are questions like the one particular you carry up where an important factor shall be working in sincere good faith. I don?t know if greatest practices have emerged round items like that Asics Shoes

  I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You’re amazing! Thanks! Soccer spike Jesus Christ there is plenty of spammy comments on this web site. Have you actually thought about attempting to eliminate them or putting in a tool? Monster headphones Hi! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m definitely enjoying your blog and look forward to new updates. Basket shoes How did you make this blog site look this good. Email me if you can and share your wisdom. Id appreciate it.


  11 januari 2015 om 02:07
  ghysizwke

  Sounds like fun! I just did a book swap for summer and had a blast with it! My blog is here: My email: bridget.forney@gmail.com Asics safety shoes

  I not to mention my guys came reading through the excellent tricks located on your web blog and then I got a horrible suspicion I never expressed respect to the web blog owner for them. Those men are actually as a result happy to read through them and have clearly been tapping into these things. I appreciate you for genuinely indeed thoughtful and also for figuring out this form of outstanding subjects most people are really eager to understand about. My very own sincere regret for not e New Balance 1300 Thanks for your interesting article. Other thing is that mesothelioma cancer is generally caused by the inhalation of materials from mesothelioma asic running shoes My secret profit generating WordPress plug-in is now available to the public for FREE New Balance 1400 I experimented with taking a look at your blog with my ipod touch and the design doesnt seem to be correct. Might wanna check it out on WAP as well as it seems most cell phone layouts are not working with your web page.


  11 januari 2015 om 19:44
  unsvwfhcn

  Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to find somebody with some original thoughts on this subject. realy thank you for starting this up. this website is something that is needed on the web New Balance 1300

  I experimented with taking a look at your web site with my cellphone and the layout doesnt seem to be right. Might want to check it out on WAP as well as it seems most cell phone layouts are not working with your web page. New Balance 1400 Hi there I am so thrilled I found your webpage Asics Running Shoes your blog site is really awesome! you New Balance 1400 WebhostingRelated Web pages : web host


  12 januari 2015 om 01:10
  rxmncaetv

  What i do not understood is if truth be told how you’re not really much more well-preferred than you might be right now. You are so intelligent. You know therefore significantly in the case of this matter Monster earphone

  This really answered my problem New Balance 1300 The very core of your writing whilst appearing agreeable at first New Balance 574 Shock and abuse swept across the land. Certainly Soccer spike Hey this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!


  12 januari 2015 om 07:53
  ehdguymar

  The root of this writing while appearing reasonable at first asic running shoes

  Hello. Great job. I did not imagine this. This is a fantastic story. Thanks! New Balance 1400 Im having a little problem. I cant get my reader to pick-up your feed New Balance 1400 Please email me with a few pointers about how you made your blog site look this awesome Soccer spike Hello. splendid job. I did not anticipate this. This is a splendid story. Thanks!


  12 januari 2015 om 18:11
  xdademduv

  I had been wondering if you ever considered switching the layout of your blog? It is well written; I really like what youve got to say. But maybe you can add a a bit more in the way of written content so people could connect with it better. You have got a great deal of text for only having one or two photos. Maybe you could space it out better? Nike Air Jordan

  After I start your Rss feed it seems to be a lot of nonsense Asics safety shoes My coder is difficult to steer me to contrive to .net as of PHP. I have by the side of all times disliked the concept due to the costs. Then again he is tryiong none the fewer. I have been utilizing Movable-kind on quite a few internetsites for a couple of 12 months and am concerned regarding switching to another platform. I’ve heard sunny issues about blogengine.net. Is there a way I can conveying every my wordpress gratify keen on it? Any assist would be drastically appreciated! new balance 1500 A further important part is that if you might be a senior citizen moncler womens jackets Look at these pictures from Hypebeast we basic to convey is


  12 januari 2015 om 22:58
  kgocpuzyk

  You might have completed a great work with every little thing on this great site. I really like your site Soccer spike

  I am often blogging and i really appreciate your content. The article has really peaked my interest. I am going to bookmark your site and keep checking for new information. Nike Air Force always a large fan of linking to bloggers that I appreciate but do not get a good deal of link appreciate from<>..] New Balance 1400 Have you considered including a few social bookmarking buttons to these sites. At least for twitter. LeBron James Many thanks for this article. I might also like to mention that it can often be hard when you’re in school and simply starting out to establish a long credit score. There are many college students who are simply just trying to survive and have a lengthy or favourable credit history can sometimes be a difficult element to have.


  13 januari 2015 om 04:47
  nhgcclbyt

  How come you do not have your site viewable in mobile format? cant view anything in my iPad. Soccer spike

  Have you given any kind of consideration at all with converting your current webpage in to Spanish? I know a couple of translaters right here that will might help you do it for no cost if you wanna get in touch with me personally. moncler outlet online Thank you for any other magnificent post. Where else could anyone get that kind of information in such an ideal way of writing? I have a presentation next week New Balance 1400 I’ve recently started a web site New Balance 996 Its approximating you interpret my mind! You seem to identify a lot in relation to this


  14 januari 2015 om 20:07
  gqezjbmtu

  This website is pretty cool. How was it made ! LeBron James

  nice post! i have read your article and it is really amazing. cheap new balance sneakers I conceive you have observed some very interesting points Asics Running Shoes Wonderful site you have here but I was curious about if you knew of any message boards that cover the same topics talked about here? I’d really love to be a part of community where I can get feedback from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any suggestions LeBron James you’re actually a excellent webmaster. The web site loading pace is amazing. It sort of feels that you’re doing any unique trick. Also


  15 januari 2015 om 03:04
  pgojfcrka

  Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you aided me. Asics Shoes

  I’ve learned new things out of your blog post. One more thing to I have recognized is that usually Monster earphone Im getting a little problem. I cant get my reader to pick up your rss feed Nike Air Force I’m not so sure my picture was more exciting mbt outlet men Throughout the great pattern of things you actually secure a B- just for effort. Where you lost me was on all the facts. You know


  15 januari 2015 om 10:22
  gbbrfnshe

  I merely acquired typically the PDF/ePub down loadable variation regardless if typically the LIBRO ELECTRONICO includes a integrated link which goes to your acquire site for all the movie content material. cheap nike air max

  Good tips. I totally agree with you. More article please! Monster headphones I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100% sure. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Thanks LeBron James Together with the whole thing that appears to be building throughout this specific subject matter Asics Running Shoes I was wondering if you ever considered changing the structure of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2 pictures. Maybe you could space it out better?


  16 januari 2015 om 07:56
  aocsomvpi

  I was wondering if you ever thought of changing the structure of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two images. Maybe you could space it out better? Basket shoes

  I’m not sure exactly why but this site is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this problem or is it a issue on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists. Nike Air Jordan It seems to me that this site doesnt download in a Motorola Droid. Are other folks getting the same problem? I enjoy this blog and dont want to have to miss it any time Im away from my computer. New Balance 574 I intended to write you a very small word so as to say thanks a lot as before just for the precious methods you have shared on this page. It has been certainly open-handed with you to supply publicly what most people could possibly have made available for an ebook in order to make some profit for their own end New Balance 1400 it’s an awesome post. i like reading it. thanks.


  16 januari 2015 om 23:03
  zqsuuxdvr

  Hey there! I’ve been following your website for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Huffman Texas! Just wanted to say keep up the good job! New Balance 574

  Jesus Christ there is plenty of spammy comments on this webpage. Have you ever before thought about trying to remove them or putting in a wordpress plugin? New Balance 574 A person necessarily lend a hand to make significantly posts I’d state. That is the very first time I frequented your website page and up to now? I surprised with the research you made to make this actual post amazing. Excellent task! Nike Air Max 90 Thanks for the marvelous posting! I certainly enjoyed reading it Basket shoes It is truly a great and useful piece of information I am satisfied that you just shared this helpful information with us Please stay us informed like this Thanks for sharing


  17 januari 2015 om 15:45
  dbauwpmvh

  What i do not realize is if truth be told how you are not really much more neatly-appreciated than you may be now. You are so intelligent. You already know thus considerably in the case of this matter Asics Shoes

  Real wonderful information can be found on site . “I know of no great men except those who have rendered great service to the human race.” by Francois Marie Arouet Voltaire. New Balance 996 I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing Asics Shoes These are so CUTE!!!!!!!!!!!!!! Nike Air Jordan Have you given any kind of thought at all with translating your web-site into German? I know a small number of translaters right here that would help you do it for free if you want to make contact with me personally.


  17 januari 2015 om 23:56
  hhuandtv81

  louis vuitton purses outlet coach outlet online ray ban sunglasses outlet sale Rousan was convicted about murdering 62-year-old Grace Lewis and her 67-year-old husband, Charles Lewis,throughout the 1993 all over the a plot to understand more about steal the farm couple’s cattle cheap louis vuitton christian louboutin outlet store cheap oakley sunglasses “We wanted to ensure they are an all in one part having to do with this decision, and a number of us wanted Adam Silver to understand more about are aware of that where we stood oakley sunglasses outlet sale ray ban sunglasses factory outlet christian louboutin outlet online Supporters also noted that Adegbile was working at going to be the NAACP Legal Defense Fund at the time it also intervened as part of your case oakley outlet christian louboutin outlet louis vuitton outlet store bad comedy cheap ray ban sunglasses cheap oakley sunglasses outlet discount christian louboutin


  24 februari 2017 om 17:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!