• Mobile
    wordt gesponsord door

Half miljard digitale huishoudens in 2011

Half miljard digitale huishoudens in 2011
, CombiTrading
@mediagrid

Half miljard digitale huishoudens in 2011

Informa’s Global Digital TV verwacht dat in 2011 wereldwijd ruim een half miljard huishoudens naar digitale televisie zullen kijken. Begin 2006 waren er 183 miljoen digitale huishoudens. Nog dit jaar zullen er ongeveer 40 miljoen huishoudens aangesloten worden op digitale content distributienetwerken. Volgend jaar zal dat volgens Informa een kleine 50 miljoen moeten zijn. De acceleratie in deze forse groei zal naar verwachting met name na 2008 plaatsvinden. Een substantieel deel daarvan komt uit de Aziatische regio waarvan China de komende jaren 28% van de groei voor zijn rekening neemt. India en Japan zullen ook significante groei tonen.

Kabel is by far de belangrijkste infrastructuur voor digitale content. Bijna 50% van alle huishoudens wordt beleverd door kabelbedrijven. Ook IPTV zal een belangrijke rol in de groei opeisen. Deze betrekkelijk nieuwe infrastructuur zal binnen 5 jaar zeker 35 miljoen huishoudens voorzien van een digitaal signaal. Het Verenigd Koningrijk is al erg ver met de digitalisering van huishoudens. Meer dan 70% wacht de volledige switch off in 2012 niet af en is al over op de eentjes & nullen. Een prachtige studie van Siemens voor een digitaal multimedia apparaat in huis tref je hier siemens_DVBH_concept.jpg aan.


Delen



Er zijn 2 reacties op dit artikel

  • Is di rapport vani Informa's GLobal Digital ergens te downloaden? Of heb jij het en kan je het door mailen?

    geplaatst op
  • Joris mail me voor meer info...

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.