Presidentskandidaat voert campagne in Second Life

4 september 2006, 07:01

Presidentskandidaat voert campagne in Second LifeBen er dit weekend helaas niet aan toegekomen om me (eindelijk) eens te verdiepen in de wondere wereld van Second Life. Ga ik zeker nog doen, zeker nu blijkt dat zelfs een Amerikaanse Presidentskandidaat campagne voert in Second Life (via: PCM).

In de jaren ‘90 wist Bill Clinton veel stof te doen opwaaien door bij MTV op te komen draven. Volgens analisten droeg dit destijds zeker bij aan zijn overwinning tijdens de presidentsverkiezingen. Waar veel presidentskandidaten inmiddels MySpace en YouTube hebben ingezet om hun bekendheid en basis te verbreden, wil de voormalige gouverneur van Virginia Mark Warner in Second Life op komen draven. Zijn optreden in Second Life zal bestaan uit een interview en de oprichting van een Second Life-groep met de naam Forward Together (waar ook een blog aan is gekoppeld).

Mark Warner blijkt goed op de hoogte te zijn van de moderne communicatiemethoden. Hij zegt: “In Second Life zijn afstanden en tijdsverschillen niet relevant. Sociale technologieën zijn een prima middel tot politieke verandering. Virtuele werelden zoals Second Life kunnen de volgende stap vormen in het interesseren van mensen in democratie. Daarnaast ziet mijn avatar er grappig uit en daarom alleen al moet je komen kijken.”

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!