Nieuwe ‘Nederlandse’ prijs voor beste weblogs

31 augustus 2006, 14:32

‘The Best of the Blogs’ Awards krijgt ook een Nederlandse variant aldus een vanmiddag verschenen persbericht. Deze wedstrijd, waarin het publiek kan stemmen op zijn favoriete weblogs, was er al in tien verschillende talen. Voor het eerst dit jaar kunnen ook Nederlandse weblogs naar de prijs meedingen.

Per wedstrijdtaal kiest de jury een beste weblog. Daarnaast kunnen de blogs meedingen naar prijzen in vijf categorieën: Beste Weblog (overall), Beste Corporate Blog, Beste Podcast, de Blogwurst Award (voor de meest merkwaardige, verrassende of vernieuwende blog) en de Reporters zonder Grenzen Award. Deze laatste categorie is in het leven geroepen om weblogs in landen met geen of weinig persvrijheid te steunen.

In de eerste fase van de wedstrijd kan het publiek zijn favoriete weblogs opgeven voor de wedstrijd via thebobs.com. Na 30 september zal een internationale vakjury de inzendingen onder de loep nemen en nomineert de jury kandidaten voor de prijzen. Deze jury bestaat uit journalisten, mediaspecialisten en weblogexperts. Het enige Nederlandse jurylid is internetjournalist en NRC-blogger Marie-José Klaver.

Vanaf 23 oktober tot 11 november 2006 kan iedereen waar ook ter wereld via de site meestemmen op zijn favoriet. De internationale respons bij de vorige competities was aanzienlijk: meer dan 4500 blogs waren aangemeld en 130.000 bezoekers brachten op de site hun stem uit. De jury komt vanaf 10 november in Berlijn bijeen om de winnaars van The BOBs 2006 te bepalen. De bekendmaking van de prijswinnaars vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in Berlijn op 11 november 2006.

De wedstrijd wordt sinds 2004 uitgeschreven door Deutsche Welle World. De Nederlandse variant zal georganiseerd worden door Radio Nederland Wereldomroep.

‘The Best of the Blogs’ is niet de eerste weblogcompetitie in Nederland. Al sinds 2000 worden jaarlijks de ‘Dutch Bloggies’ uitgereikt aan de beste Nederlandse webloggers. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door het weblogmagazine About:Blank. Op het vakgebied van marketing & communicatie kennen we internationaal de MarketingSherpa Blog Awards. In 2005 werd Marketingfacts uitgeroepen tot winnaar van MarketingSherpa’s Best Blogs 2005. Een jaar later werd Marketingfacts tijdens de Dutch Bloggies 2006 uitgeroepen tot Beste Themablog.

Bron:

Persbericht Radio Nederland Wereldomroep (RNW)

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Gerben

  Die krasloten leveren ons ook niet op…daar winnen we ook niets mee…

  Dus we doen maar mee!

  Lol.


  31 augustus 2006 om 20:24
  Roy Huiskes – chapter42

  Wat een waardeloze trage moderatie.


  3 september 2006 om 07:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!