YouTube komt met participatory video ads

23 augustus 2006, 06:10

YouTube komt met participatory video adsYouTube begint zijn reclamepotentieel te verzilveren. Niet met interrumperende (video)advertenties, maar met branded channels à la MySpace en met participatory video advertising.

De channels zijn een bekend fenomeen inmiddels bij YouTube. Deze kunnen nu door marketeers opgezet worden rondom een bepaald product. Het eerste branded channel is er inmiddels: Paris Hilton (door Warner Bros).

De participatory video ads (PVA) zijn een echt YouTube-fenomeen. Marketeers bieden een video aan op YouTube. Leden van YouTube kunnen deze video’s doorplaatsen op hun eigen sites, kunnen er commentaar opgeven en kunnen ze zelfs bewerken. Zo ontstaat er een echte cocreatie op het gebied van video ads. Ondanks het feit dat de marketeer de regie over het eigen product praktisch uit handen geeft, staan de bedrijven in de rij om op deze manier met YouTube aan de gang te gaan. Vooral film- en muziekproducenten hebben inmiddels de stap genomen en hebben pva’s geplaatst. YouTube zorgt ervoor dat deze pva’s extra aandacht en zichtbaarheid krijgen ten opzichte van niet betalende (viral) marketing campagnes. Hierin begint ze dus meer op google te lijken met haar sponsored links.

Het belangrijkste punt voor YouTube is dat de interrumperende video advertenties van collega’s als AOL gemeden worden. Hier hebben de oprichters van YouTube immers tegen geageerd. Nu geeft YouTube de klant de keuze om de advertentie te consumeren. Waardoor het engagement aanzienlijk hoger zal zijn. Het bereik bij YouTube zit toch wel goed. Daarmee lijkt het erop dat de burnrate van YouTube eindelijk zal afnemen.

food expert | trend watcher | speaker | author | podcast host | newsletter: Gijsbregt fileert | de Buik

Categorie
Tags

6 Reacties

  media

  Ik heb ze maar eens een mailtje gestuurd; eens kijken of ze over de brug komen met wat informatie!


  23 augustus 2006 om 10:44
  BasPaauw

  Zo’n invulformulier is typisch voor grote Amerikaanse online publishers. Eerst willen ze weten hoe belangrijk je bent (budget? Advertsing agency?) en dan willen ze eventueel wel reageren. Als ze er dan achter komen dat je serieus geld te besteden hebt wordt je gestalked alsof je een celebrity bent.

  hmm …beetje persoonlijke frustratie…


  23 augustus 2006 om 12:46
  Gijsbregt

  Ik vond het ook al een rare manier van acquisitie. Maar ik begrijp dat het wel werkt, Bas.


  23 augustus 2006 om 19:02
  Gijsbregt

  Marco,

  Is hiermee je vraag nu beantwoord? Kan YouTube concurrerend zijn voor onze markt?


  24 augustus 2006 om 18:36
  OdWaUiTxza

  Click This Link valium generic buy – klonopin vs valium anxiety


  17 oktober 2013 om 05:55

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!