Het handdoekjongetje van Axe

19 augustus 2006, 13:01

Toen ik vandaag de feed ‘Hoe leer je een man strijken?‘ voorbij zag komen, dacht ik eerst dat het ging om een oud product van Reveal All Ltd. Echter, het gaat hier om Towelboy, een nieuwe campagne van Lynx (Axe):

(…) I’m Towelboy, semi-naked superstar. 24 and living the dream. This blog is a master-class in the way of the Towel. So let’s get it clear, right from the start… I don’t do clothes. I do towel, I do extreme towel. Power to my shower! (…)

Aan alles lijkt gedacht om er een virale hit van te maken zoals een weblog met video’s (uiteraard voorzien van script zodat je de video’s ook op je eigen blog kunt plaatsen), een online spel (in samenwerking met w00tmedia), een manwash-locator en ander stuff (zoals backgrounds en emoticons).

De bedenkers zijn uiteraard ook Google Video en YouTube niet vergeten. Voor Katrina, Dizzy, Mia en Sophia, de vriendinnen van Towelboy, zijn zelfs MySpace-accounts aangemaakt (die overigens maar weinig andere vrienden lijken te maken). Als klap op de vuurpijl kun je ook je eigen ‘manwash-video’ insturen waarmee je kans maakt op een prive onderonsje met de vriendinnen van Towelboy.

Als ik het goed heb begrepen is de campagne al een tijdje terug in Zweden gelanceerd en draait het sinds vorige maand ook in de UK. Iemand enig idee of het handdoekjongetje ook nog naar Nederland komt?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!