Internet via GSM peperduur?

7 augustus 2006, 04:39

Vorig jaar kreeg ik na 2 weken vakantie in Italië een rekening van 1.500 euro van Vodafone. Ik had tijdens mijn vakantie de PDA regelmatig gebruikt om mijn email te verwerken en om een aantal weblogs te volgen. Belachelijk en in ieder geval voldoende reden om het dit jaar anders te doen. Ik moet de rekening nog ontvangen en ondanks de geplande tariefwijzigingen, ben ik net als veel anderen benieuwd hoe hoog het dit jaar is.

Iemand zijn rekening voor dit jaar al binnen?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

16 Reacties

  Robert de Boer

  Ik zit te kijken naar zo’n smartphone van T-Mobile. Dan heb je voor 10 / maand onbeperkt mobiel internet (Web ’n Walk noemen ze dat). Daar zullen in het buitenland ook wel kosten bijkomen, maar voor Nederland is dit volgens mij verreweg de goedkoopste oplossing.


  7 augustus 2006 om 05:02
  moraal

  een bekend probleem, maar hoewel ik de kosten bij T-mobile ook exorbitant hoog vind, was de rekening bij mij niet zo hoog. Hooguit 30 euro voor een week surfen via de gsm in het buitenland (zo’n 7 uurtjes in totaal). Ik heb daar ook de vraag neergelegd of ze geen apart (voordeel)product hebben voor internetgebruik in het buitenland, maar helaas, nada, noppes, gewoon de volle mep betalen.. Nu maar hopen dat Google Wifi een beetje zijn dekkingsgebied gaat uitbreiden? 🙂

  Ik zou Vodafone overigens een bannertje op je website aanbieden, in ruil voor gratis GSM-internet voor het gehele jaar! klinkt zo wel als een goede deal met deze bedragen! haha


  7 augustus 2006 om 05:06
  Taeke Kuyvenhoven

  Ik heb zo’n Web ’n Walk abonnement. Ik denk dat T-Mobile onlangs al wat (zomervakantie) nattigheid voelde want op 27 juli kreeg ik een sms’je met de volgende tekst: “Beste T-Mobile klant, aan het gebruik van mobiel internet in het buitenland zijn hoge kosten verbonden; mocht u in het buitenland komen; beperk dan het gebruik om hoge rekeningen te voorkomen”.

  Helaas kwam dit bericht voor mij een maand of twee te laat…


  7 augustus 2006 om 06:13
  Raedts

  Het wel of niet pro actief adviseren van klanten wel abonnement het beste bij het belgedrag past is een heet hangijzer.

  Ik ben in praktijk recent (dit jaar) nog de situatie tegengekomen waarbij een internationaal hoog aangeschreven consultancy bedrijf een nederlandse mobiele telco adviseerde de abonnementsadviestool van haar site te verwijderen omdat er het meest verdiend wordt aan mensen die buiten hun bundel bellen.

  Een perfect staaltje van korte termijn visie vind ik, en eigenlijk vind ik het schandalig.

  Ook hier geldt dus dat wanneer je eenmaal klant bent je melkkoe wordt in plaats van een relatie.

  Ik denk dat klanten dit soort gedrag niet lang zullen tollereren en de beleving van de klantfase (na de orientatie) veel belangrijker zal worden als het gaat om loyaliteit.


  7 augustus 2006 om 06:13
  Tobi

  Tot voor kort was mobiel bellen in het buitenland de grote melkkoe. Nu die tarieven – onder druk – een beetje normaler worden zullen ze wel inzetten op mobiel internet in het buitenland.

  Mijn rekening van een weekje vorig jaar was ‘slechts’ € 200,- hoger dan normaal. Maar dat je met je Vodafone abonnement bij Vodafone Spanje ineens € 20,- per MB betaalt zou al genoeg reden zijn om over te stappen. Dat bedrag is waarschijnlijk voor tenminste € 19,95 winst.


  7 augustus 2006 om 06:22
  Ivo

  Ik heb vorig jaar via Orange in het buitenland gebruik gemaakt van een GPRS verbinding. Ik wist dat het veel ging kosten dus ik met opzet goed opgelet maar het viel achteraf toch tegen vanwege een uiterst onduidelijk prijs beleid. Orange vermeld hun tarieven per blokjes KB, ik dacht ik heb zoveel MB verbruikt dus x blokjes maal prijs per blokje is wat ik moet betalen, logisch toch?

  Maar helaas ze rekenen per sessie dus als je 2x een half blokje gebruikt moet je dus 2 hele blokjes betalen in plaats van 1 blokje. Dit staat echter nergens.


  7 augustus 2006 om 06:22
  Shiver

  Met Orange was ik € 60 kwijt voor 4MB. Zoals Ivo ook al meldt heb ik nooit 4MB gebruikt. Maar omdat ze per sessie minimaal 25kb afrekenen loopt de teller hard op.


  7 augustus 2006 om 06:56
  Floris

  Wat een mogelijkheid is, is om een Orange abonnement met fijn grote cashback af te sluiten, deze in de kast te leggen en dan in de vakantie te gebruiken voor buitenland. Heb zelf 3 Orange lopen en heb praktisch geen kosten voor buitenlandverkeer.


  7 augustus 2006 om 07:24
  Alper Çugun

  Is er een mobiele operator in Nederland die fatsoenlijk met zijn klanten omgaat? Ik wil na wat extreem slechte ervaringen van T-Mobile af en vroeg me af waar ik het beste terecht zou kunnen.

  Wat dat betreft is de ontwikkeling van WiFi goed voor de keuzevrijheid van de consument. Over een paar jaar kan ik me niet voorstellen dat iemand nog per chunk betaalt voor voice of data verkeer.


  7 augustus 2006 om 07:43
  Kjeld Kahn

  Wat een mogelijkheid is, is om een Orange abonnement met fijn grote cashback af te sluiten, deze in de kast te leggen en dan in de vakantie te gebruiken voor buitenland. Heb zelf 3 Orange lopen en heb praktisch geen kosten voor buitenlandverkeer.

  Dat is precies wat ik ook doe. Ik volg gewoon wat nieuws en mijn eigen sites via mijn SPV C600.


  7 augustus 2006 om 09:54
  Wilbert Philippo

  Ik sta een beetje verbaasd over de hoge kosten. Ik meende altijd dat als je met Vodafone via het Vodafone netwerk in buitenland contact legt de kosten € 5,00 per MB waren en via een ander netwerk € 10,00. Voor heen betaalde ik via Telfort ook € 10,00 per Mb. Enorm veel geld natuurlijk, maar dan moet je wel 150 Mb ‘verstoken’ om aan een rekening van € 1500 te komen… Ik moet nog op vakantie met mijn UMTS/GPRS datacard (Vodafone) dus ik ga de tarieven voor dit jaar nog maar eens nakijken….


  7 augustus 2006 om 09:55
  bert vos

  van webwereld

  Roaming umts-tarieven Vodafone aangepast

  Donderdag 3 augustus 2006, 14:53 – De tariefstructuur voor umts-dataverkeer via niet-Vodafone-netwerken in het buitenland is door de telecomprovider aangepast.

  2 reacties Door Wilbert de Vries

  Sinds deze maand hanteert Vodafone een vast tarief van 7,50 euro per verbruikte megabyte dataverkeer als een gebruiker met zijn internationale umts-datakaart inlogt.

  Dit bedrag geldt alleen als er verbinding wordt gemaakt via een operator waarmee Vodafone geen prijsafspraak heeft gemaakt. Indien de gebruiker verbinding maakt via een operator waar wel afspraken mee zijn gemaakt, geldt een tarief van twee euro per


  7 augustus 2006 om 10:18
  Wilbert Philippo

  Wow! Thanx Bert, ik ben benieuwd hoe dat voor mij op gaat. Ik heb geen flat-fee abbo en betaal in Nederland boven de 5 Mb per maand € 5 per Mb. Dan zou ik in het buitenland minder betalen dan in Nederland 🙂


  7 augustus 2006 om 11:15
  Joost for Brands

  Wat ik zo gek vind is dat eenieder die veel mobiel wil internetten niet gewoon een hotspot opzoekt. In het buitenland zijn die namelijk zelden beveiligt. In ieder geval veel minder dan in Nederland… Op die manier kost het je niets!


  11 augustus 2006 om 05:44
  media

  Krijg net de rekeing binnen van Vodafone; kosten dit jaar vallen mee: 340 euro.


  22 augustus 2006 om 08:13

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!