Sony stimuleert bloggers om videoclips te promoten

19 juni 2006, 10:45

Sony BMG stelt bloggers in staat om gratis muziekvideo’s op hun website door te geven. Het muziekconglomeraat is hard bezig een nieuwe website met de naam Musicbox Video te promoten. Op deze site staan videoclips van tal van artiesten, interviews, en ook video’s die een kijkje geven achter de schermen van veel van de artiesten die bij Sony BMG onder contract staan. Sony gaat zelfs zover dat bloggers en fans worden opgeroepen om een link op hun site te zetten die naar het materiaal verwijst. Zo kun je dus een website van je favoriete artiest opleuken door rechtstreeks naar de clips op de Musicbox Video site te linken.

Waar komt ineens deze wel heel opmerkelijke houding van Sony vandaan? In het verleden was nu juist Sony niet bepaald enthousiast om muziekvideo’s gratis op het internet te zetten, bang als men was voor mogelijke negatieve effecten die dat zou kunnen hebben op de verkoop van cd’s en dvd’s. Het lijkt erop dat een en ander bij Sony is veranderd sinds Howard Stringer er de scepter zwaait als CEO.

Voor wat betreft het businessmodel zal Sony ongetwijfeld hebben gekeken naar succesvolle online portals als YouTube en Google Video. Traffic en advertentie-verkoop zullen de belangrijkste inkomstenmodellen zijn voor Sony aldus ook het artikel in Telegraaf.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  nikao

  hmm interessant concept.

  De reclame aan het begin van een video (bij het inladen?) vind ik alleen wel een jammerlijk en zwak punt in het concept.


  19 juni 2006 om 11:29
  Stonehead

  Ja, reclame hierbij is dodelijk. Dat ga ik mijn lezers niet opdringen. Ik vind de site überhaupt niet prettig: YouTube is ook Flash, maar MusicBox Video neemt je echt alle controle uit handen. Wel is de kwaliteit van de video’s erg goed.

  Ik probeer altijd naar video’s te linken, maar dit is voorlopig nog geen alternatief voor MySpace, YouTube, bandsites en wat dies meer zij.


  19 juni 2006 om 11:48
  Stonehead

  Wat me ook opvalt: als je dan toch als platenmij iets als dit gaat doen, zorg er dan meteen voor dat alle andere clips van de artiest die je ziet ook meteen in beeld staan, dat je een korte discografie ernaast in beeld krijgt oid. Nu blijft het bij een een link naar de officiële website.


  19 juni 2006 om 11:54
  Bludline

  New Sound

  Bludline-Wij doen Ut {Official Music Video}


  30 juli 2012 om 00:55

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!