Derde businessblogmeeting over blogometrics

21 mei 2006, 07:17

Zoals eerder aangekondigd vindt op 1 juni de derde businessblogmeeting plaats in Baarn. Dit keer ligt de organisatie in handen van Peter Wiegman en is het thema blogometrics, oftewel wat kun je allemaal meten aan een weblog en wat doe je vervolgens met al die informatie.

Peter Wiegman zal laten zien hoe een cijferman zijn eigen blog monitort. Welke statistiekprogramma’s gebruikt hij welke analyses haalt hij daar uit? Ondergetekende zal aan de hand van een model laten zien hoe een blogbezoeker kan evalueren van passant tot evangelist. In de presentatie van Ruben Timmerman kunnen we zien hoe de conversie en usability van een weblog verhoogd kan worden, hoe cijfers geinterpreteerd moeten worden en wat de ‘quick-fixes’ zijn. Tot slot zal Tjeerd Kooij laten zien waaraan een blog moet voldoen om als volwaardig advertentieproduct gepositioneerd te mogen worden. Wellicht dat ik daarop nog kort zal inhaken met de stand van zaken rondom Blogads.nl. Veruit het belangrijkste onderdeel van de meeting is de borrel na afloop die dit keer is gesponsord door ilse media.

Als het goed is heeft iedereen die zich heeft aangemeld een uitnodiging ontvangen. Heb je dat niet, helaas dan was je dit keer te laat en hopen we dat je er de volgende keer wel bij kunt zijn!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!