De Gele Kabouters van Tele2

2 mei 2006, 04:25

BuzzResearch: Een paar dagen geleden doken er in diverse steden ineens 30 cm hoge ‘gele kabouters’ op. Het begon in Abcoude, maar als snel doken ze ook op in Groningen, Utrecht, Den Haag, Zeist en andere steden. Naast Nederland doken de kleine gele mannetjes ook al op in Zweden, Denemarken, Belgie en Luxemburg. Een zoekopdracht in Google op gele kabouters levert inmiddels al ruim 90.000 resultaten op.

De gele kabouters verwijzen naar de site they-do-exist.com en daar blijkt nu het bedrijf Parlino (Tele2) achter te zitten. Prachtige buzz-campagne die diverse weblogs, dagbladen en tv-programma’s heeft weten te bereikende afgelopen tijd. Knap gedaan van Tele2!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  norvo

  Sorry, maar oud nieuws 🙂 Dit was vorige week woensdag al bekend gemaakt door RTV Noord in Groningen.


  2 mei 2006 om 08:47
  media

  Die Groningers zijn ook altijd zo gruwelijk snel, da’s niet meer bij te houden 😉


  2 mei 2006 om 08:48
  Stefan

  Grappig; Bij dat quasi-nieuwsprogramma van RTL4 (4 in het land?) schakelen ze altijd even naar de verslaggever van het journaal om te vragen wat er in het late nieuws gaat komen… wat zie ik daar in de achtergrond??? juist: geel kaboutertje!


  2 mei 2006 om 10:31
  Michel

  @Norvo: Dat heeft RTV Noord niet bekend gemaakt. Zij vermoeden (op donderdag trouwens) slechts dat het om een reclamecampagne ging. Het was ATV Belgie die het vrijdag als eerste bekend maakte omdat de Belgische politie twee kabouterplaatsers meegenomen heeft voor verhoor..


  2 mei 2006 om 14:06
  De Ossenbeemd

  De Ossenbeemd is een Natuur- en Milieueducatiecentrum in Deurne. Wij zetten regelmatig een zogenaamd “kabouterpad” uit met opdrachten voor kinderen. Wij lopen met de idee rond om een permanent pad te maken met vaste kabouters. We zijn hiervoor dus op zoek en wij zouden een dertigtal “gele kabouters” hiervoor kunnen gebruiken.

  We hebben dus een enigszins vreemde vraag in het kader van de berichtgeving. Weet iemand waar deze kabouters verkrijgbaar zijn voordat ze in de afvalbak verdwijnen?


  10 mei 2006 om 12:58
  milo

  over de kaboutertochten:

  gewoon even op marktplaats zoeken.

  een kabouter kost daar ongeveer 10 euro per stuk, hou daar even rekening mee.

  er zijn er ook diversen die er bijvoorbeeld 25 tegelijk aanbieden.


  11 juni 2006 om 14:00

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!