Zitten klanten te wachten op online video?

9 december 2015, 14:00

Doe mee aan de Online Video Monitor en win een Apple Watch

We zijn er met zijn allen van overtuigd dat online video, en dan met name interactieve en gepersonaliseerde video’s, een steeds belangrijker onderdeel worden in de customer journey. Uit de Online Video Monitor van 2015 bleek dat online video bij driekwart van de marketeers in 2016 hoog op de agenda staat. Is dat terecht? Want zit de klant hier eigenlijk wel op te wachten?

Om hier achter te komen organiseert Quadia wederom de Online Video Monitor. Klik hier om mee te doen en maak kans op een Apple Watch.

In de vierde editie onderzoekt Quadia niet alleen hoe organisaties in Nederland online video inzetten, maar ook hoe deze video’s worden ontvangen door de klant. Er zullen twee verschillende vragenlijsten worden uitgezet: bij marketeers en bij consumenten.

Onlangs gingen Rednun, Centraal Beheer Achmea, Capgemini, Randstad en Quadia Online Video met elkaar in gesprek tijdens een live webinar. In de uitzending werd niet zozeer gepraat over het het belang van online video an sich, maar juist de timing van online video.

Online video wordt steeds meer geïntegreerd binnen alle fases van de customer journey. Uit de live poll die tijdens de webinar werd gehouden, bleek dat online video momenteel nog het meest wordt ingezet tijdens de awareness fase maar dat dit snel aan het veranderen is. Zo wordt video ook steeds meer ingezet in de onboarding fase. Klanten die nog maar net aan boord zijn, worden voorzien van gepersonaliseerde informatie die hen verder helpt met het product of de dienst dat zij recent hebben aangeschaft.

Ook werd er gesproken over de trends voor het komende jaar. De conclusie die kon worden getrokken uit de Online Video Monitor van 2015 was dat met name interactieve video bovenaan het verlanglijstje van marketeers komt te staan. Deze trend lijkt zich door te zetten, maar alles moet nóg persoonlijker en interactiever. Bovendien moet het effect van online video inzichtelijker worden gemaakt.

Verder zal Smart-video een vlucht gaan nemen. De inzet van online video is dan gebaseerd op de fase in de customer journey waarin de doelgroep zich bevindt. Op deze manier kunnen organisaties de juiste video op het juiste moment naar de juiste persoon sturen. Om video echt effectief in te zetten en optimaal te embedden in de marketingstrategie van organisaties is dit essentieel.

Hoe de Nederlandse marketeer hierover denkt zullen we volgend jaar wederom kunnen lezen in de Online Video Monitor. Daarbij presenteert Quadia direct de resultaten uit de Online Video Monitor voor consumenten.

Wil je meewerken aan de jaarlijkse Online Video Monitor? Het kost slechts vijf minuten tijd en onder elke honderd deelnemers verloten we een Apple Watch, dus doe mee!

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!