Zijn weblogs verantwoordelijk voor hun bezoekers?

4 augustus 2005, 20:39

Is een weblogbeheerder, dan wel -eigenaar, medeverantwoordelijk voor uitingen van bezoekers op zijn website wanneer deze uitlatingen kwetsend en onrechtmatig ten opzichte van een derde partij zijn, dan wel inbreuk maken op rechten van deze derde partij?

Joris Verwater heeft er vandaag een essay over geschreven voor Webwereld. Wellicht is het al te laat om dit soort essays te lezen maar ik kwam er eerlijk gezegd nauwelijks doorheen. De conclusie is wel duidelijk: “er is nog geen jurisprudentie waarin duidelijkheid wordt verschaft over het aansprakelijkheidsprobleem en de reikwijdte van artikel 6:169c BW zodat zowel webloggers als benadeelde derden weten waar ze aan toe zijn.”

Er is dus blijkbaar nog weinig veranderd ten opzichte van november 2004. Of heeft Webwereld nu een kopie geplaatst van het artikel dat destijds op Emerce is geplaatst?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  reet

  haha, die joris verwater toch…

  joris heeft een paar jaar geleden, onder de naam “GAAF”, een tijdje (maanden) de sfeer op retecool behoorlijk verziekt, door onder andere te flooden en bijvoorbeeld javascripts in de comments te plaatsen. Hij heeft dat destijds van achter een planet proxy gedaan (joris was op dat moment werkzaam bij planet internet), waardoor een collega van hem bijna z’n baan is verloren en volkomenkut een week offline moest vanwege juridische dreigementen. dus de mening van Joris zegt mij eigenlijk niet zo heel erg veel.

  Overigens wel opmerkelijk dat het artikel op webwereld een aangepaste versie is van het artikel op emerce van bijna een jaar geleden. Ook Joris is liever lui dan moe…


  5 augustus 2005 om 06:39
  Blues

  Contentrecycling. Fijn.

  Stuk slijm dat je bent!


  5 augustus 2005 om 06:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!