Windows Live Academic

12 april 2006, 08:38

MSN is druk bezig Windows Live Academic Search (beta) uit te rollen. De service ging om 9 PM PST live. Zoekopdrachten worden nu nog doorgesluisd naar de gewone Windows Live Search, maar uit mailtjes die ik vannacht uit Redmond kreeg begrijp ik dat de datacenters nog niet allemaal geüpdate zijn. Als het goed is zal de service ook hier snel werken.

Windows Live Academic is een zoekmachine voor studenten, onderzoekers en universiteitspersoneel om te zoeken in academische informatie. De eerste release is gericht op IT, elektrotechniek en natuurkunde, binnenkort zullen meer onderwerpen worden toegevoegd. Hiervoor wordt samengewerkt met een aantal academische organisaties en 10 uitgevers. De service zoekt zowel in vrij toegankelijke als beveiligde publicaties.

Met Windows Live Academic gaat MSN de strijd aan met Google Scholar, eerlijk gezegd moet ik me nog verdiepen in de verschillen tussen de beide diensten. Wat al wel opvalt is dat MSN voor de release met uitgevers om tafel is geweest en ze betrokken heeft in het proces, terwijl Google na de release van Google Scholar en (vooral) Google Booksearch met allerlei rechtzaken van uitgevers te maken kreeg. Ik ben benieuwd of MSN door het vooraf betrekken van de uitgevers juridisch buiten schot zal blijven.

Omdat op dit moment alleen de homepage beschikbaar is kan ik weinig laten zien. Gelukkig zat er al wel een screenshot in een van de mails uit Redmond om alvast een idee te geven:

Marketeer voor betekenisvolle bedrijven.

Categorie
Tags

3 Reacties

    MikeM

    Toevallig ben ik vandaag hard bezig geweest met o.a. Google Scholar :), ben benieuwd hoe deze nieuwe Live dienst er uit gaat zien. Ik ben sowieso erg onder de indruk van de nieuwe Live uitrol van microsoft, ik denk dat ze langzaam maar zeker van Googles aandeel zullen gaan snoepen…

    De screenshot is trouwens iets te breed 😉


    12 april 2006 om 09:37

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!