Wiki wordt ‘wat je ziet is wat je krijgt’

23 augustus 2005, 05:24

Wiki, het systeem waarmee iedereen elke pagina van een website online kan aanvullen en corrigeren, heeft nu ook een ‘wat je ziet is wat je krijgt’ interface. Frank heeft ‘m uitgetest: “Hiermee kon wel eens het hele internet op zijn kop gezet worden”.

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

3 Reacties

  mangold

  @Lammert: Waar kan ik de wysiwyg-functie van die TiddlyWiki dan vinden?


  23 augustus 2005 om 09:36
  KC

  Ik snap het gedoe niet echt. Ik heb de interface al vroeger eens bekeken en dan vraag ik mij af als potentieel gebruiker “moet ik eerst leren hoe dit te gebruiken?”

  Een poging in de sandbox viel mee want ik beperkte me tot het typen van enkele woorden.

  Trouwens, wat wil ik nog meer? tekstje typen, wat links toevoegen en eventueel een foto erbij.

  Het nadeel bij een wiki is dat je eigen “content” in feite verdwijnt of aangepast wordt.

  Je kan dat terug opzoeken of herstellen maar men mag niet vergeten dat iedereen wat erkenning wil voor hetgene men deed / schreef.

  Een wiki zal wel blijven bestaan uiteraard, maar het kent zijn beperkingen. Het is geschikt voor sites als wikipedia maar niet voor magazines ofzo.

  Je kan niet iedereen laten meeschrijven aan een magazine en hen de mogelijkheid bieden de “content” aan te passen want dat is wat je kan met een wiki.

  Of snap ik niet goed wat men wil bereiken met een wiki?


  23 augustus 2005 om 16:50

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!