Wiet de Bruijn: “De branche is behoorlijk in beweging”

26 februari 2019, 14:00

Tijdens zijn studie startte hij samen met zijn neef zijn eerste onderneming, Boedelbak. Tegenwoordig is hij commissaris bij de Shared Stories Group, waar VBK uitgevers, Bruna en Bookchoice onder vallen. We gaan in gesprek met ondernemer Wiet de Bruijn. Wat is het succesverhaal achter deze ervaren duizendpoot?

Wiet de Bruijn studeerde bedrijfskunde in Groningen. Hij beschikt over een brede management- en bestuurservaring, die hij onder meer heeft opgedaan als Algemeen Directeur bij Van Dijk Studieboeken, en heeft zich persoonlijk bewezen als succesvol ondernemer. In de afgelopen jaren was hij actief als adviseur en coach van bedrijven en ondernemers.

Shared Stories Group

Zijn rol bij Shared Stories Group? “Ik ben als commissaris en aandeelhouden betrokken, maar mijn rol is bescheiden. Een hele goede CEO en een goed team doen het werk. Het uitgeef-vak is een fantastische combinatie van het bezig zijn met gepassioneerde mensen die auteurs begeleiden en ondernemerschap. Daarbij is de branche behoorlijk in beweging. Dat vind ik fascinerend en ik krijg erg veel energie om volgende stappen te zetten.”

De wereld beter maken

“Ik kende een periode in mijn leven waarbij ik, bij wijzen van spreken, nergens naar omkeek. Wat ga je dan doen? Het was voor mij een zoektocht om te weten te komen wat ik diep van binnen écht graag wilde doen. In die periode deed ik veel ervaring op. Ik studeerde twee jaar aan Harvard en gaf drie jaar economie op een middelbare school.”

“Mijn missie is om bewustzijn bij mijzelf en anderen te vergoten”

“Die zoektocht leverde mij deze kennis op: ik ben een ondernemer in hart en nieren en heb de drang om mezelf te bewijzen. Ik zit lekker in mijn vel, waardoor ik minder rationeel nadenk over mijn beslissingen, maar juist meer vanuit gevoel mijn keuzes maak. Mijn missie is om bewustzijn bij mijzelf en anderen te vergoten. Ik kan een online platform opzetten of ik zou in mensen kunnen investeren. Ik heb nog geen concreet plan en ik weet nog niet welke vorm het gaat krijgen, maar er borrelt iets en ik verwacht dat ik in het voorjaar of de zomer een nieuw bedrijf heb gestart.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Daan Medite

  Zo’n zelfverzekerde man lijkt het. Het rommelt aardig in de branche kun je de titel van het stuk beter noemen. Het naderende einde van de Bruna bijvoorbeeld is totaal onderbelicht. Alleen door de 25 miljoen die ze handje contantje van de ING hebben gekregen, ja gekregen ! overleeft de zaak nog. Niet met het geld van Wiet.


  6 maart 2019 om 12:19
  ronnieo

  @daan:

  Je hebt gelijk wat betreft Bruna. Dit was echter wel een bewuste keuze, er waren andere zaken die ik wilde bespreken en we zoeken in Profile naar een meer persoonlijk profiel.

  Daarnaast denk ik dat Wiet er, zoals je indirect zegt, ook iets verder vanaf staat, en ik een echt pittig gesprek over de toekomst van Bruna liever zou doen met de direct verantwoordelijke. Want voor wat betreft een ‘naderend einde’, daar kan ik, met de ontwikkelingen in retail en de voorbeelden van o.a. Intertoys recent, een heel eind in meegaan met je.


  6 maart 2019 om 13:03

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!