Wehkamp voor 390 miljoen verkocht

28 oktober 2005, 07:44

Moet nog even in de details duiken maar volgens GUS plc news is Wehkamp voor 390 miljoen euro verkocht aan Industri Kapital:

Wehkamp will be sold for about ?390m (?265m) to Industri Kapital, a private equity firm. Completion is expected in December, subject to European Union regulatory approval. The cash proceeds receivable on completion will be used to pay down debt.

Volgens betrouwbare bron hebben ook Nederlandse investeerders (o.a. Alpinvest) interesse getoond maar zijn uiteindelijk afgehaakt.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

  Bart

  En hier een extract van het persbericht zoals dat is uitgegaan:

  Industri Kapital koopt Wehkamp en Transfair van GUS plc

  · Wehkamp en Transfair zelfstandig verder

  Zwolle, 28 oktober 2005

  Industri Kapital, Europees vermogensbeheerder van Scandinavische origine, heeft overeenstemming bereikt met de Engelse multinational GUS plc, over de overname van homeshoppingbedrijf Wehkamp en credit managementbedrijf Transfair. Het is de zesde overname van Industri Kapital in de Benelux.

  Voor GUS plc vormt deze verkoop het sluitstuk van haar desinvesteringstrategie in de Europese homeshoppingactiviteiten.

  Al eerder verkocht GUS plc haar homeshoppingactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Scandinavië, Zwitserland en Oostenrijk.

  Met de overname van Wehkamp en Transfair kapitaliseert Industri Kapital haar kennis en ervaring die zij eerder heeft opgedaan met andere bedrijven op het gebied van homeshopping, consumentenkredieten en credit management.

  Wehkamp is marktleider in de Nederlandse homeshopping markt. De onderneming is inmiddels de grootste webwinkel van Nederland. Met een omzetaandeel van inmiddels meer dan 50% via internet is Wehkamp een voortrekker bij de transformatie van postorder naar multichannel retail in Nederland.

  Transfair is een van de drie grootste onafhankelijke credit managementbedrijven van Nederland. De omzet van beide bedrijven samen bedraagt € 326 miljoen.

  Industri Kapital wil de komende jaren verder voortbouwen op de expertise en sterke marktpositie van zowel Wehkamp als Transfair met behoud van eigen identiteit en zelfstandigheid.

  “Wehkamp heeft een unieke positie in de Nederlandse markt: het is een bekend merk, de onderneming heeft een efficiënte logistieke operatie en een brede klantendatabase. Wij zien uitstekende mogelijkheden om van de groei in homeshopping via multichannel retail te profiteren en gelijktijdig de credit managementactiviteiten voor consumenten verder te ontwikkelen. We kennen deze business heel goed door onze eerdere investeringen in Ellos (een toonaangevende Scandinavische homeshopper) en Intrum Justitia”, zegt Kristiaan Nieuwenburg, Partner en Hoofd van het Benelux team van Industri Kapital.

  John Peace, CEO of GUS plc: “Met deze verkoop richt Argos Retail Group zich volledig op non-food retailing in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Wij geloven dat deze transactie het beste is voor klanten en medewerkers van Wehkamp en Transfair.

  Wij wensen ze veel succes voor de toekomst”.


  28 oktober 2005 om 08:42

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!