Weer en verkeer populairste mobiele diensten

26 mei 2003, 16:07

Wie onderweg informatie raadpleegt via een Personal Digital Assistant (PDA) is het meest ge?nteresseerd in praktische reisinformatie over weer en verkeer. Reizigers willen vooral antwoord op vragen over vertraagde vluchten, vluchtschema?s, route-beschrijvingen, weerberichten en plattegronden van de luchthavens. Dit blijkt uit een onderzoek naar de populairste reisinformatie onder 1058 gebruikers van My AvantGo.

Uit de studie blijkt verder dat reisbeslissingen in de eerste plaats genomen worden op basis van prijs, en dat daarna pas vertrektijden, gemak en het bezit van Airmiles of andere loyalty-systemen volgen. Toch zegt bijna tweederde van de respondenten ge?nteresseerd te zijn in een klantenkorting als ze via hun PDA een reis boeken. Online reizen boeken is sowieso populair onder de ondervraagde PDA-bezitters. Eenderde van de respondenten boekt sinds vorig jaar alleen nog maar reizen via internet. Bij voorkeur bespreken ze hun vluchten rechtstreeks bij American Airlines, Continental en United, reservereren een hotelkamer bij de Marriott-keten, Holiday Inn Hotels of Hilton. Populaire autoverhuurbedrijven zijn tenslotte Hertz, Avis en Budget.

My AvantGo is een gratis webportaal waar gepersonaliseerde informatiediensten en applicaties worden aangeboden via Personal Digital Assistents en andere mobiele apparaten. De informatie wordt thematisch via kanalen aangeboden. E?n van de kanalen is die voor reisinformatie, waar onder meer content van luchtvaartmaatschappijen en autoverhuurbedrijven geboden wordt. Voor Nederland zijn er achttien kanalen bij My AvantGo beschikbaar waaronder die van KLM, VNU, Spits en de Digitale Gemeente Houten. Meer dan acht miljoen gebruikers over de hele wereld maken gebruik van My AvantGo.

Een exemplaar van het onderzoek is op te vragen bij [email]robin@evanspartners.com[/email]

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!