Weblog Geenstijl stopt na mishandeling

20 april 2004, 04:03

Nadat gisteravond onbekenden een van de Geenstijl-loggers thuis hebben opgezocht en zwaar hebben mishandeld, hebben de overige loggers besloten geenstijl.nl met onmiddellijk ingang te sluiten.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

7 Reacties

  edwin

  Tjonge tjonge, waar gaan we toch heen met dit land!

  Ondanks dat ik het niet altijd eens was met aanpak en communicatie van GeenStijl gaat dit toch weer veel te ver.

  Diep triest…Sterkte toegewenst aan allen van GeenStijl.


  20 april 2004 om 05:29
  at

  Heel simpel, ik heb helemaal niets met een afbraakweblog als Geen Stijl. Als je een ‘echte’ mening hebt doe je dat niet anoniem en zeker niet op een manier zoals dit zooitje ongeregeld het doet of nu deed. Dit roept veel agressiviteit op en ik moet zeggen dat ik me niet verbaas. Je krijgt voor minder al een pak slaag op straat. Zelfs voetballen in het tweede van feijenoord is al een reden.


  20 april 2004 om 05:48
  mangold

  Goede journalistiek legt de vinger op de zere plek, de pubers van GeenStijl sloegen er hun vuisten op kapot. En het verbaast me dus echt helemaal niet, dat één van hun psychisch aangevallen slachtoffers zijn aanvaller fysiek te lijf gaat.

  Beide vormen van geweld vind ik overigens bijzonder laakbaar.


  20 april 2004 om 06:08
  alexstil

  Ook ik ben het zeker niet altijd eens geweest met geen stijl, zoals je je waarschijnlijk kunt voorstellen. Ik weet hoe het is als ze je persoonlijk aanvallen. Denk dat ze zelf soms niet hebben beseft wat het met mensen doet waar ze over schrijven. (ook onschuldige mensen die er soms helemaal niets mee te maken hadden) Zeker ook omdat er ook feitelijke onwaarheden werden neergezet.

  Het lastige daarvan is dat je je echt bijna niet kunt verweren. Hoe je ook reageert, je wordt direct afgebrand. En ja ik kan me ook voorstellen dat mensen waarover geschreven is zich ook bedreigd hebben gevoeld.

  Ze zetten ook echt een hele groep tegen je op. Kan me dus voorstellen (maar keur het enorm af !) dat er bij iemand de stoppen zijn doorgeslagen.

  Maar het blijft enorm triest dat dit soort zaken gebeuren in Nederland ….. sterkte toegewenst iedereen bij Geenstijl en in het bijzonder de Chileen. Dit wens je niemand toe.


  20 april 2004 om 06:22
  at

  Carl dat is juist. Latente agressie zit in velen, Geen Stijl roept door hun loopgraven journalistiek dat blijkbaar op bij mensen. Maar het blijft laakbaar gedrag helemaal mee eens.


  20 april 2004 om 06:26
  giazz

  en uiteindelijk blijkt het nu een stijlloos grapje te zijn.


  20 april 2004 om 11:28
  media

  Ik heb daar vanochtend nog aan zitten denken, het zal toch geen stijloze grap zijn. Als ik het commentaar op de site nu mag geloven dan is het dat inderdaad wel geweest:

  “Het is mooi geweest, de laatste stijlloze grap is uitgehaald en wel in de vorm van een digitale molestatie van een verzonnen persoon. Welnu dames en heren (ook van de pers): De Chileen is springlevend en zit op dit moment lekker in het vliegtuig voor een welverdiende vakantie. Een jaar lang GeenStijl ging ons niet in de koude kleren zitten. We hebben een monster gecreëerd, hoogste tijd om deze op een stijlloze manier de nek om te draaien.”


  20 april 2004 om 11:32

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!