Weblog bijhouden slecht voor gezondheid

13 september 2004, 12:25

Internetters die een lifelog, een weblog in een vorm van een dagboek, bijhouden hebben meer last van slapeloosheid, hoofdpijn, maagklachten en sociale problemen. Dit zegt een groep Britse psychologen die een aantal studenten onderzocht zonder weblog (41 studenten) en de resultaten vergeleek met studenten die wel een weblog bijhouden (91 studenten).

We hadden verwacht dat de webloggers ‘gezonder’ waren dan de niet-schrijvers. Maar de loggers kwamen het slechtste uit de test,” aldus Elaine Duncan van de Glasgow Caledonian University. “Eigenlijk ben je waarschijnlijk beter af als je helemaal niks schrijft.”

De resultaten staan haaks op het idee dat problemen van je af schrijven goed voor je is. “Loggers die over hun problemen schrijven, komen daar steeds op terug. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld een traumatische ervaring nooit verwerken.”

Duncan geeft toe dat de test niet uitwijst wat er eerst was; de problemen of het schrijven van een dagboek.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!