“We gaan netflixen in de auto”

25 februari 2020, 14:00

Waarom klassieke autoproducenten het lastig gaan krijgen

In deze aflevering een gesprek met automotive business-consultant Jos van den Bergh over media, marketing en techniek in de autobranche. Wat zijn volgens Van den Bergh de belangrijkste ontwikkelingen?

Jos van den Bergh ziet techbedrijven transformeren naar autoproducenten. Van den Bergh: “Organisaties als Sony en LG hebben aangekondigd binnenkort te starten met de productie van auto’s. De koek moet steeds meer verdeeld worden onder verschillende partijen. Ik verwacht dat een aantal klassieke autoproducenten het lastig gaan krijgen wanneer zij niet meebewegen. Om niet achterop te raken, zullen zij heel snel de transitie naar elektrisch rijden en digitalisering moeten maken én hun businessmodel moeten aanpassen.”

Kantelpunt komt dichterbij

Hij verwacht dat zelfrijdende auto’s gefaseerd de markt gaan veroveren. “Voordat we autonoom rijden in het centrum van Parijs, zijn we een aantal jaar verder. Het begint eerst op makkelijke trajecten. Het kantelpunt – waarbij techniek feillozer begint te worden dan de mens – komt steeds dichterbij. Merken als Audi, Tesla en Renault zijn heel erg ver met de ontwikkeling van autonoom rijden.”

Bingewatchen in de auto

Hoewel je er nu misschien nog niet aan moet denken om je favoriete Netflix-serie achter het stuur te bingewatchen, is dat mogelijk wel de toekomst. In zelfrijdende auto’s hebben automobilisten geen handen aan het stuur nodig. Van den Bergh: “Mijn advies aan mediapartijen is om met automerken in contact te komen en na te denken welke proposities men in de ‘connected car’ kan ontwikkelen. Als mediabedrijven daar nu al over nadenken, zijn ze klaar wanneer auto’s écht autonoom rijden.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!