Wat is het probleem met affiliates?

25 januari 2006, 06:42

Wat is het probleem met affiliates?

Maarten kwam eind vorige week met een kryptische posting over de wanpraktijken van sommige affiliatenetwerken. Zonder alle affiliatenetwerken over een kam te scheren is het bij online marketeers bekend dat niet alle affiliatenetwerken dezelfde kwaliteit leveren.

Eerder deze maand vond in Las Vegas het Affiliate Summit 2006 plaats en uiteraard was een van de onderwerpen de kwaliteit van affiliatenetwerken. Verslagen en presentaties van het congres zijn te vinden op de Affiliate Summit 2006 Blog waarbij ik met name de presentatie van Anne Holland (pdf) kan aanbevelen.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  media

  Ik ben ook benieuwd naar de aanvulling waar Maarten binnenkort mee komt!


  25 januari 2006 om 07:30
  Rekenmodules

  Heeft iemand ervaring met goede affilates in: USA, Frankrijk, Duitsland, Belgie (specifiek), Italia en Spanje? belangrijk is dat ze niet te vaak campagnes hebben die vervallen.


  25 januari 2006 om 13:27
  Jacobien

  Ik vrees dat er veel verborgen zal blijven. Er zijn allerlei belangen in het spel en zaken zijn moeilijk te bewijzen.

  Al denk ik dat de druk om meer duidelijkheid te verschaffen aan alle kanten toeneemt.

  En over vreemde praktijken gesproken:

  Ooit schreef iemand me dat een affiliatenetwerk kunstmatige kliks genereerde door ipnummers te jatten van sites waar ze konden redirecten. Toen de eigenaar de relay van de webserver had dichtgezet, stopte het.


  25 januari 2006 om 21:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!