Wanneer worden RSS-feeds gelezen?

27 juli 2005, 05:33

Pheedo, een ‘weblog marketing firm’, heeft een aardige analyse losgelaten op het lees- en klikgedrag van RSS-feeds die zij voor klanten verzorgt. Wat blijkt?

– RSS feeds worden het best gelezen op (1) dinsdag en (2) woensdag, het minst op zaterdag

– De meeste feedviews vinden plaats in de ochtenduren (tussen 6:00 en 8:00) en de late avonduren (23:00 – 01:00)

– Click-through-rate (CTR) is het hoogst in de late avonduren, en halverwege de middag (16:00-17:00)

In hun eerste ‘Pheed-Read’ staan nog meer cijfers en aardige grafieken m.b.t. het RSS-gebruik. Pheedo verwacht in de toekomst meer van dergelijke rapporten over RSS-gebruik naar buiten te gaan brengen.

Werkzaam bij TNS Singapore als Senior Manager Interactive op het gebied van (nieuwe) media en emerging technologies. Met name gespecialiseerd in het toepassen van nieuwe onderzoeksmethoden en -technieken.

Categorie
Tags

2 Reacties

  punkey

  Hmmm….zou er ook een verschil zijn tussen businessblogs en “persoonlijke” blogs in leestijd, CTR en feedviews? Frank-ly wordt bv op maandag het beste gelezen en op zondag het minst. Ik kan me voorstellen dat de persoonlijke blogs weer meer in de avonduren (en het weekend?) worden gelezen…


  27 juli 2005 om 07:34
  media

  Cijfers lijken wel van Marketingfacts te komen: dinsdag is veruit de meest populaire dag en dan ook vooral ’s morgens en ’s avonds laat; zaterdag is de meest rustige dag.

  Denk inderdaad ook niet dat er een groot verschil is in persoonlijk en zakelijk gebruik.


  27 juli 2005 om 14:29

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!