Vodafone scoort UEFA Champions League in 12 gebieden

15 september 2003, 13:24

Vodafone Group heeft vandaag bekend gemaakt dat het in een ongekend aantal van 12 landen de Draadloze Rechten (de rechten voor draadloze apparatuur) heeft verworven voor de UEFA Champions League in de seizoenen 2003/4, 2004/5 en 2005/6.

De driejarige overeenkomst met de Europese voetbalcompetities in de eredivisie omvat exclusieve Draadloze Rechten in Egypte, Griekenland, Hongarije, Malta en Spanje, evenals de rechten in Frankrijk, Duitsland, Ierland, Nederland, Portugal, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. De UEFA Champions League is UEFA?s meest prestigieuze clubcompetitie en werd oorspronkelijk ingesteld als de European Champion Clubs? Cup voorafgaand aan het seizoen 1955/56.

Guy Laurence, CEO van Vodafone Global Content Services, zei: ?Vodafone is uitermate verheugd dat het in zo veel landen de draadloze rechten heeft verworven voor de UEFA Champions League. Het is een enorme prestatie voor Vodafone en voor UEFA ??n enkele overeenkomst te kunnen tekenen voor zoveel markten.?

?Vodafone speelt een belangrijke rol in het vergroten van het voetbalplezier van haar klanten en is de natuurlijke thuisbasis geworden voor een uniek scala aan voetbalcontent voor fans van alle clubs. Deze nieuwe overeenkomst met UEFA zal de voor onze klanten beschikbare hoeveelheid voetbalcontent voor mobiele telefoons enorm vergroten en zal ongetwijfeld een enorm succes worden.?

Reagerend op de overeenkomst zei UEFA topman Gerhard Aigner: ?Ik ben zeer verheugd dat ik deze overeenkomst met betrekking tot de draadloze rechten voor de UEFA Champions League mag aankondigen. Dit is een enorme technologische stap vooruit en zal in heel Europa de UEFA Champions League nog dichter bij de voetbalfans brengen. Naast de traditionele vormen van communicatie, zorgen de nieuwe draadloze rechten ervoor dat de beste clubcompetitie in de wereld op ieder moment via de mobiele telefoon beschikbaar zal zijn voor fans, waar ze ook mogen zijn.?

UEFA Champions League content voor mobiele telefoons zal beschikbaar zijn voor Vodafone klanten via de populaire Vodafone live! service. Onder de voorwaarden van het contract, zal Vodafone haar klanten een scala aan content kunnen aanbieden, waaronder semi-live videoclips van UEFA Champions League wedstrijden in dit lopende seizoen, videoclips van historische UEFA Champions League wedstrijden, wallpapers, screensavers en ringtones, plus informatie uit het UEFA Champions League wedstrijdcentrum waaronder uitslagen, wedstrijdverslagen, opstellingen, wedstrijdnieuws en voorbesprekingen.

Vanaf het begin van de eerste speelronden in september, begint Vodafone met het beschikbaar maken van UEFA Champions League content voor mobiele telefoons aan haar Vodafone live! klanten in heel Europa.

Bron:

http://www.perssupport.anp.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!