Vodafone koopt O2 Nederland

14 januari 2003, 10:31

O2 Nederland komt in handen van Vodafone. Dat zegt een doorgaans betrouwbare bron tegen Planet Multimedia. Vodafone heeft in Nederland circa 3,3 miljoen abonnees, O2 heeft er 1,3 miljoen, samen 4,6 miljoen. Het samengaan kost arbeidsplaatsen.

Het bericht wordt officieel nog niet bevestigd. De woordvoerders van O2 in Engeland namen de telefoon nog niet aan. De woordvoerster van O2 Nederland zegt geen informatie te hebben en verbaasd te zijn.

Bron:

http://www.planet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    Vodafone ziet toch af van de koop an O2 Nederland, schrijft Financial Times. T-Mobile, moeder van Ben, is momenteel nog de enige kandidaat-koper.

    De krant beroept zich op anonieme bronnen. Planet Multimedia meldde eerder op basis van goed ingelichte bronnen dat Vodafone O2 zou overnemen. Maar de site meldt nu dat dit bericht na het verhaal ´te prematuur`was. ´Inhoudelijk is het bericht juist, maar indien het Financial Times bericht klopt, blijkt onze bron niet betrouwbaar te zijn. Dus hadden we het bericht niet mogen publiceren.` De FT vermoedt dat de kosten van de integratie van Vodafone en O2 in Nederland te hoog zouden uitpakken. Maar zowel Vodafone als O2 hebben in Nederland een net van Ericsson, wat integratie van netten vereenvoudigt. Ook zou Vodafone, zoals eerder deze week beschreven, onder het prijsregime van de Opta komen te vallen bij de overname van O2.


    17 januari 2003 om 09:30

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!