Vlaanderen stemt via SMS

16 februari 2003, 20:14

Vlamingen kunnen via SMS reageren op stellingen of specifieke vragen van de Vlaamse overheid.

Zondagochtend testte het TV1-programma De Zevende Dag het systeem uit. De SMS-voting verloopt via een gratis nummer en is louter informatief. De resultaten zijn nadien op de vernieuwde portaalsite van de Vlaamse overheid terug te vinden.

De Vlaamse overheid is zich ervan bewust dat de resultaten geen representatieve weergave zijn van de publieke opinie. De uitslag van een SMS-stemming heeft daarom geen bindend karakter. Wel hoopt de Vlaamse overheid haar communicatie dichter bij de burger te brengen. Dit kan, aldus de overheid, makkelijk via de gsm doordat 70 procent van de Vlamingen ondertussen een mobieltje heeft.

Meerdere keren stemmen vanuit hetzelfde nummer heeft weinig zin. Enkel het eerste antwoord dat je via je mobiele telefoon verstuurd wordt in rekening gebracht. De Vlaamse overheid houdt de berichten en gegevens van de gebruikers “niet langer dan noodzakelijk” bij.

Bronnen:

http://www.internetjournalistiek.be/

http://sms.vlaanderen.be/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!