Viral Friday week 50/2017: 3D feestdagen, die ene oom en het kerstverhaal van Coca Cola

15 december 2017, 14:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week: 3D vakanties, die ene oom en de kerst van Coca Cola.

1. Microsoft | 3D Holiday – TV Commercial

555.598 views

We trappen de Viral Friday af met Microsoft die ons de wondere wereld van 3D laat zien. We volgen een jong meisje dat een denkbeeldig avontuur door de ruimte aangaat met Gabe the Yeti. In deze wereld komen ze allerlei karakters tegen die een beetje liefde kunnen gebruiken. Microsoft wilt hiermee het nieuwe programma Paint 3D belichten, dat vanaf heden beschikbaar is in Windows 10. Ook promoot het Remix 3D, een website waarop mensen hun creaties kunnen creëren en delen. De hoofdrolspelers in deze spot zijn dan ook gecreëerd met Remix 3D. In vijd dagen tijd hebben ruim een half miljoen mensen de video al gezien.

2. Coca-Cola Australia | Say Thank You

136.245 views

Coca Cola staat bekend om de meest hartverwarmende kerstcommercials en ook dit jaar lukt het ze weer om een glimlach op onze gezichten te toveren. In de drie minuut durende korte film zie je hoe Scott de mooie Kaylie probeert te versieren door te zeggen dat hij een reusachtige kerstboom bezit. Echter is dit niet waar en probeert hij alleen maar indruk op haar te maken. Dan ontmoet hij de Kerstman die hem vraagt te helpen met het uitdelen van de cadeaus. Als beloning krijgt Scott de enorme kerstboom alsnog en weet hij zo toch Kaylie te verrassen. Eind goed, al goed met inmiddels 136.000 views.

3. Lincoln Motor Co. | Lincoln Presents | The Art of The Wish List

15.552 views

Tijdens de Kerst kunnen magische dingen gebeuren. Het is de tijd van het jaar waarop mensen hopen dat hun wensen uitkomen. Vooral kinderen geloven nog volop in de kerstmagie en dit is het uitgangspunt van deze video van Lincoln Motor Co. De Amerikaanse fabrikant van luxeauto’s speelt met het concept dat je niet hoeft te wensen om in een Lincoln te rijden, maar dat dit nu al bereikbaar is. In het verlengde van deze commercial heeft Lincoln ook video’s geproduceerd waarin de wensen van kinderen centraal staan. Helemaal in lijn met de Kerstgedachte en vermakelijk geproduceerd. Enjoy!

4. HoneyBaked Ham | KellyBaked

3.308 views

Stress is echt een ding deze maand. Decemberstress staat zelfs in het woordenboek. Voor ‘The Honey Baked Ham Company’ een mooi moment om hun eerste commercial te maken. In de video krijgen we twee keuzes: een Honeybaked ham of een Kellybaked ham. Ik heb lang niet meer zo gelachen om een commercial. Daarom ben ik ook heel erg benieuwd welke ham jullie gaan kiezen: Honeybaked of Kellybaked. Deze grappige video scoorde al meer dan 3.300 views.

5. The Prodigal Brother | Virgin Atlantic and Delta Air Lines

3.003 views

We hebben allemaal vast die ene leuke oom. Die oom die je ouders niet mogen om een vage reden. Die oom die altijd de leukste cadeaus geeft. Delta Air Lines en Virgin Atlantic hebben voor kerst een commercial over die man gemaakt. In de video zien we hoe hij langs komt bij zijn neefjes en nichtje. Alleen hij heeft dit geen geen leuk cadeau bij zich, maar zoals alle leuke ooms weet hij er toch weer het leukste cadeau ooit van te maken door zijn verhaal. Nu al goed voor zo’n 3.000 weergaven!

Guleed Afhakame
Content marketeer bij Mindshare

Mindshare is een mediabureau dat haar klanten dagelijks helpt bij het realiseren van een grote variëteit aan doelstellingen. Wij willen de leading business partner zijn voor onze klanten en helpen hun business te laten groeien. Via consumenten-, media- en merkinzichten - Big Data - helpt Mindshare de juiste media en middelen te selecteren om een doelstelling te behalen.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!