Viral Friday Week 3/2016: Ben Stiller in een Fiat, zonnepanelen en een Airbnb diss

22 januari 2016, 14:00

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met Mindshare, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Met deze week: Ben Stiller in een Fiat, zonnepanelen en een Airbnb diss. Heb je een tip? Stuur ‘m op!

1. 2016 Nissan TITAN XD | Shoulders of Giants

De Japanse autofabrikant Nissan lanceert een ‘all American pick-up truck’ en dat doet ze door de Amerikaanse rolmodellen te bedanken met een wat typische Amerikaanse (iets over gedramatiseerde) video. De video werd meer dan 2 miljoen keer bekeken, maar is meer een advertentie dan een viral.

2. Who says plus size women can’t? #iwontcompromise

Pennigtons wil als winkelketen voor ‘plus-sized’ vrouwen niets liever dan alle stigma’s rond de vrouwen weghalen en gelijk hebben ze. Wie heeft bepaald dat we er allemaal op een bepaalde manier uit moeten zien? Deze Yoga-video is een goede poging, maar er zullen nog wel wat video’s nodig zijn om deze problematiek aan te pakken. De video werd in een korte tijd bijna 800.000 keer bekeken op YouTube.

3. Zoolander 2 | Blue Steel | FIAT 500X

Zoolander is misschien wel een van de meest hilarische films ooit gemaakt. Fiat slaat de handen ineen met de hoofdrolspeler rond de release van Zoolander 2. Fiat waagt een poging om door toedoen van topmodel Ben Stiller het model 500X een fashionitem te maken. Of dat lukt is de vraag, maar een grappige video levert het in ieder geval wel op. De video werd tot nu toe 155.000 keer bekeken op YouTube en heeft nog wel wat bekendheid nodig wil het de sponsordeal met de film en de acteur terugverdiend hebben.

4. HomeAway TV Commercial – It’s Your Vacation. Why Share It? | 60s

Deze commercial is geniaal. De boodschap van HomeAway komt goed over, is grappig en neemt concurrent Airbnb in de zeik. Wat wil je nog meer? Het is een tv-commercial, maar iets meer YouTube views verdient deze video wel. De video staat nu pas op 54.000 views.

5. SolarCity Commercial – How Coal Power Gets To You

Met iets meer dan 1000 views en nog niet ouder dan een dag is deze video geen viral te noemen. De video van Solar City is een hele mooie animatie, waarin zij heel helder weten te vertellen waarom je zonnepanelen zou moeten nemen. Deze video gaat de komende dagen nog heel wat views scoren (geen miljoenen).

Ward Cuiper
Manager Content Marketing bij Mindshare

Hi I'm manager Content Marketing at Mindshare Netherlands. All I talk about is: | Content | Social | Digital | Influencer marketing | Advertising | and geeky stuff

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!