Video marketing strategie model

1 oktober 2013, 10:29

Het is belangrijk bij online video om, naast het leveren van kwalitatieve video’s en relevante informatie, een strategie uit te denken om je online video onder de aandacht te brengen. Door je online video onder de aandacht te brengen en te kijken hoe je het beste je online video kunt promoten, bereik je makkelijker je doelgroep.

Zonder het promoten van je online video loop je vaak een hoop views mis en zien maar weinig mensen van je doelgroep je online video. Met behulp van dit model kun je het proces doorlopen van het onder de aandacht brengen van je online video en een videomarketing strategie hiervoor ontwikkelen.

Onderzoek – Research

Eerst ga je op onderzoek uit voor je je video gaat maken. Je zoekt naar veel voorkomende zoekwoorden bij je doelgroep en kijkt of je doelgroep problemen heeft met een bepaalde kwestie. Misschien weten ze niet hoe je product werkt en kun je met behulp van online video aantonen hoe je doelgroep hiermee om moet gaan. Hier worden zij blij van en je merk staat in een positief daglicht.

Creëer – Create

Ten tweede ga je na het onderzoeken van je doelgroep welke informatie relevant voor ze is, bepalen wat voor online video je wilt gaan maken en hoe deze eruit moet komen te zien. Je regelt de locaties en de apparatuur om op te nemen en schrijft een storyboard, zodat alles goed inzichtelijk gemaakt is voor je ook echt aan de opname van je online video gaat beginnen.

Optimaliseer – Optimize

Nadat je online video opgenomen is zorg je ervoor dat die zo mooi mogelijk bewerkt is, in de beste kwaliteit online gezet kan worden en dat je alle metadata (bijvoorbeeld tags, de titel, de bescrhijving en de miniatuurafbeelding van je online video) goed invult zodat je video makkelijker en eerder gevonden wordt door je doelgroep.

Promoot – Get Found

Zorg dat je je online video deelt met zoveel mogelijk mensen. Plaats je online video op relevante blogs, deel het met je aandeelhouders en zorg ervoor dat je online video via sociale media verspreid wordt.

Evalueer – Analyse

Kijk of de strategie die je van tevoren opgesteld hebt ook echt heeft gewerkt, zodat je verbeteringen door kunt voeren voor de volgende video. Kijk daarnaast ook of je je bedrijfsdoelstellingen behaald hebt en daardoor achteraf kunt bepalen hoe succesvol je video geweest is. Door dit goed in de gaten te houden kunnen je volgende video’s alleen maar beter worden.

Dit model helpt je het proces te doorlopen wat hoort bij het maken van een online video's. Door alle stappen zo goed mogelijk uit te werken beperk je voor jezelf de risico’s en zorg je voor een optimaal bereik van je online video en voor een effectieve online video marketingcampagne.

bron: Digicast

GESCHREVEN IN SAMENWERKING MET CASPER OVERKLEEFT

Oscar Langerak is directeur van VideoWerkt en ziet dat online video steeds meer wordt ingezet door bedrijven. Online video biedt de mogelijkheid om interactie aan te gaan met klanten en deze op verschillende mobiele devices te bereiken. Het aantal online video kijkers groeit nog steeds. Het aantal video’s wat bekeken wordt via mobiele devices groeit ook nog steeds. Kortom video werkt. Oscar heeft een passie voor het vastleggen van verhalen. Uit de maatschappij, binnen bedrijven of over services of producten. Hij is met VideoWerkt een betrouwbare en snelle partner voor het produceren van video’s en het adviseren en uitvoeren van alle facetten van video marketing; van hosting tot video SEO en social sharing. Wij maken video die werkt! Oscar startte VideoWerkt in 2011 om communicatie te verbeteren door het aanbieden van fraaie, conceptmatige en strategisch verantwoorde online video’s. In 2012 is hij mede-initiatiefnemer van de nieuwe lokale omroep OPEN Rotterdam. Deze omroep heeft per 1 maart 2013 voor 5 jaar de uitzendvergunning.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!