• Mobile
    wordt gesponsord door

Verkoop mobiele telefoons stijgt aanzienlijk

Verkoop mobiele telefoons stijgt aanzienlijk

In de eerste drie maanden van 2003 zijn in Nederland 846.000 mobiele telefoons verkocht, een stijging van 40% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van GfK Benelux. Verwacht wordt dat in heel 2003 ongeveer 3,2 miljoen mobiele telefoons aan de man worden gebracht. Dat zijn er 12% meer dan in 2002. De toename is vooral te danken aan de introductie van indrukwekkende toestellen met kleurenscherm en digitale camera, die in combinatie met een abonnement vaak gratis worden aangeboden. Daarnaast is dit jaar de vervangingscyclus goed op gang gekomen. Dat is overigens later dan verwacht. In 200, toen 5,3 miljoen mobiele telefoons werden verkocht, werd verwacht dat de consument zijn toestel elk jaar of elke twee jaar zou vervangen. Nu blijkt dat er veel mensen zijn zelfs vier jaar wachten met het aanschaffen van een nieuwe toestel. Volgens GfK Benelux neemt de verkoop van prepaid-toestellen af. In het eerste kwartaal van 2003 was 26% van alle toestellen een prepaid-pakket, tegen 34% in heel 2002.

Bron:
http://www.connexie.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.