‘Valentijn, liefde bij de eerste zoekopdracht’

10 februari 2012, 06:53

Nu Valentijnsdag weer voor de deur staat, stijgt ook de online populariteit van deze mooie dag. Het inside AdWords team van Google heeft een aantal woorden onderzocht waar in de afgelopen jaren in Google voornamelijk naar werd gezocht. In de afgelopen jaren werd rondom februari vooral veel gezocht op zoekwoorden zoals “valentijnsdag cadeau” en “gedichten valentijnsdag”.

Waar vaak de winkeliers proberen op deze populaire commerciële dag een slag te slaan ligt er ook (zo te zien in bovenstaande grafiek) in de online wereld veel mogelijkheden. Het Google AdWords inside team geeft aan dat het nu juist de tijd voor AdWords adverteerders en/of marketeers om in te spelen op deze ontwikkelingen.

Zo zijn er tal van mogelijkheden om rondom deze tijd of speciaal op deze dag een extra boost te geven aan de verkoop van uw product online.

Nu is het uw beurt om online een product aan te bieden waarvan uw doelgroep een lach op zijn/haar gezicht krijgt.

Dit artikel is geschreven door Lourens Pahud de Mortanges van Expand Online.

Heeft u vragen over dit artikel of andere online marketing vragen? Stel ons uw vraag tijdens het Expand Online ‘twituurtje’.

Expand Online
Commercieel directeur bij Expand Online Rotterdam

Expand Online is een rendementsgericht online marketing bureau uit Rotterdam met een ervaren team van hoogopgeleide online marketeers. De dienstverlening van Expand Online bestaat uit een combinatie van zoekmachine marketing, online adverteren, web analytics en social media adverteren. Expand Online is Google Cerfitied Partner, SEOmoz Pro Member, Google Analytics Accredited Individual. In november 2011 zijn we uitgeroepen tot FD Gouden Gazelle 2011 in de regio Zuid-Holland.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!