Vakantieboekingen via internet nemen fors toe

24 juli 2003, 16:29

Ruim eenvijfde van de geboekte zomervakanties hebben Nederlanders via het web geregeld. Dat is een stijging van ongeveer 60 procent ten opzichte van de zomervakanties in 2002. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van onderzoeksbureau NFO Trendbox.

“Mensen raken steeds meer gewend aan het regelen van hun zaken via het internet. Dat gaat in het geval van vakanties ten koste van de boekingen bij reisbureaus’‘, aldus onderzoeker A. Slager van Trendbox.

Dit jaar stapte 28 procent van de reizigers een reisbureau binnen om een zomervakantie te regelen. Vorig jaar was dat nog eenderde.

Dichtbij huis

Door de oorlog in Irak, het uitbreken van de besmettelijke longziekte SARS en de economisch onzekere tijden zullen deze zomer volgens Trendbox minder Nederlanders vakantie vieren. Dit jaar verwacht 59 procent op reis te gaan. Dat zou volgens het onderzoeksbureau een historisch dieptepunt betekenen. Vorig jaar ging 63 procent van de Nederlanders er in de zomer tussenuit.

Vakanties worden vooral dichterbij huis gevierd. Nederland is de absolute favoriet. Bijna eenderde van de vakantiegangers blijft in eigen land. Nummer twee is Frankrijk met een aandeel van 14 procent en daarna volgt Spanje met 9 procent.

Mensen gaan dit jaar ook iets vaker met de auto weg en stappen minder snel in het vliegtuig. Bijna tweederde van de vakantiegangers vertrekt met de auto en een kwart komt via de lucht op de plaats van bestemming. Dat was vorig jaar respectievelijk 59 procent en 30 procent.

Bron:

http://www.planet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!