Universal heeft Mobile afdeling opgericht

27 februari 2004, 07:56

Momenteel maken al veel mobiele bellers gebruik van aparte en unieke ringtones. Muziek uit de Top 40 waarschuwt menig beller dat iemand hem of haar probeert te bereiken. Ringback tones gaan verder en moeten de saaie overgangstoon vervangen. Universal speelt op deze ontwikkeling in door het oprichten van een speciale mobiele divisie.

In Azi? zijn ringback tones al een ware rage. Als je iemand belt hoor je vaak een eentonige overgangstoon totdat er opgenomen wordt. Met de ringback tones kunnen mobiele telefoons worden uitgerust met hun unieke ringback tone. Deze ringback tone heeft wel wat weg van de muziek die men soms te horen krijgt als men in de wacht gezet wordt.

Maar de mobiele sector kijkt al veel verder vooruit dan de audio ringback tones. Muzieklabel Universal heeft dus zelfs een mobiele divisie opgericht, Universal Mobile. Universal Mobile werkt aan het aanbieden van video ringback tones, video MMS en een video variant van de voicemail. Universal Mobile kan hiervoor beschikken over grote sterren als Eminem en U2.

Universal Mobile denkt ook aan een portaal voor de mobiele verspreiding van muziekvideo’s.

Bron: ZDNet.nl

Alex Stil
CEO bij Reddion

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!