Unilever keurt gebuik webcams in winkels af

29 november 2004, 10:09

Unilever keurt gebuik webcams in winkels afUnilever heeft laten weten niets te maken willen hebben met webcams in winkels die het koopgedrag van consumenten registreren.

Vanmiddag zou de Consumentenbond een zwartboek aanbieden bij de levensmiddelen-fabrikant. Dit uit protest tegen de webcam die in een C1000 in Alphen aan de Rijn bij een schap met rookworsten was opgehangen. De bond vindt dit een aantasting van de privacy. Dat Unilever deze marketingmethode afkeurt, beschouwt de Consumentenbond als een groot succes.

De bond eist nu dat de C1000 in Alphen aan de Rijn binnen een week de webcam uit de winkel verwijdert. Begin oktober werd bekend dat fabrikanten een nieuwe marketingtechniek hebben ingezet om via een webcam live mee te kijken naar het koopgedrag van consumenten. De bond eist nu dat de C1000 in Alphen aan de Rijn binnen een week de webcam uit de winkel verwijdert.

Behalve een zwartboek met protesten van consumenten, had de Consumentenbond ook een webcam willen aanbieden. Daarmee zouden consumenten dan ook een kijkje in een fabriek van Unilever kunnen nemen.

Bron:

Actie tegen gegluur in supermarkt succesvol

Meer lezen:

Consumentenbond verslikt zich in Unilever

Unox bespiedt worstenkoper via webcam

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!