UMTS maakt duizelig

1 oktober 2003, 04:19

De nieuwe generatie mobiele telefoons, die werken op het zogenaamde umts, zorgen voor duizeligheid, tintelingen in de vingers en concentratiestoornissen. Dat melden proefpersonen die werden blootgesteld aan de straling van zendmasten voor umts. Deze effecten treden niet op bij de huidige straling van gsm-antennes, aldus Trouw woensdag.

De krant baseert zich op onderzoek van TNO. Zij heeft het onderzoek in opdracht van de overheid verricht en deze ziet in de resultaten daarvan aanleiding tot nader onderzoek. Het is volgens het ministerie van Economische Zaken te vroeg om de bouw van de umts-antennes stil te leggen.

(Bron: Novum Nieuws)

Werkzaam bij TNS Singapore als Senior Manager Interactive op het gebied van (nieuwe) media en emerging technologies. Met name gespecialiseerd in het toepassen van nieuwe onderzoeksmethoden en -technieken.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Frans

    Niet helemaal juist. De onderzoekers hebben van UMTS wel kunnen vaststellen dat het onwelzijn veroorzaakt, maar van GSM niet. Dat is niet hetzelfde als: ze hebben vastgesteld dat de effecten niet optreden bij GSM. Ik snap wel dat alle journalisten graag willen dat hun GSM-metjes hen niet onwel maken. De wens is de vader van hun conclusie, maar het is niet de conclusie van de onderzoekers. Het zou ook wel vreemd zijn als UMTS opeens wel onwel maakt en GSM helemaal niet. Frans.


    4 oktober 2003 om 03:49

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!