Tonny Loorbach (IMU): ‘Ons boek maakt alle andere marketingboeken overbodig’

28 april 2020, 12:49

De intelligente lockdown zorgt ervoor dat een groot deel van Nederland thuis aan het werken is en dat bedrijven (tijdelijk) dicht zijn, behalve online. Hoe maak je als ondernemer van jouw business een online succes? Tonny Loorbach schreef, samen met co-auteur Martijn van Tongeren, ‘De Online Marketing Tornado’. Een marketingbijbel over online ondernemen.

Tonny Loorbach is oprichter en eigenaar van onder andere IMU (Internet Marketing Unie) en Switch Online Marketing. Zijn specialismen zijn SEO, conversie-optimalisatie, online gedragspsychologie, community building en neuromarketing. Loorbach: ‘De kern van ons bedrijf is het aanbieden van online marketingcursussen, dat doen we al jaren. Veel mensen willen juist nu online ondernemen. Er is dus ineens veel meer vraag naar onze software. Door de coronacrisis liep het de afgelopen weken storm.’

Nog niet te laat

Veel ondernemers komen in de problemen door de lockdown, weet Loorbach, maar hij ziet juist veel kansen voor deze ondernemers. “Die kansen bieden zich niet aan door lockdown, die lagen er vorig jaar al en vijf jaar geleden ook. Je bent nog niet te laat, deze situatie drukt je met je neus op de feiten. Daardoor kan je nu investeren, zodat je bij een volgende crisis geen last gaat krijgen van dit soort uitdagingen.”

Het boek dat hij en Van Tongeren schreef, ‘De Online Marketing Tornado’ kan daarbij helpen, denkt Loorbach. “Er zijn natuurlijk al een hoop marketingboeken geschreven, maar ons boek maakt alle andere boeken overbodig. Dat klinkt een beetje arrogant, maar je moet wel marketing doen voor je eigen boek, haha!”

“Dat klinkt arrogant, maar je moet wel marketing doen voor je eigen boek”

Wat begon als een idee voor een simpele gratis weg te geven startersgids, mondde uit tot een marketingbijbel. “Er staat alles in wat we weten en wat we de afgelopen tien jaar hebben geleerd.”

Het boek is een succes. In de eerste week werden er tienduizend van verkocht. 51 procent hebben ze zelf verkocht, de rest is verkocht door affiliates – ondernemers en influencers. Hoe Loorbach dat voor elkaar kreeg, en hoe zijn bedrijf vernieuwt in deze coronatijden, hoor je in deze aflevering.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Reinier Derksen

    Ik heb het boek twee weken geleden besteld. Er staan in het boek veel nuttige en praktische tips die direct toepasbaar zijn. Daarnaast is de opbouw van het boek erg fijn waardoor het makkelijk leest. Zeker een aanrader!


    30 april 2020 om 12:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!