Tiscali laat digibeten internetten via tv

14 mei 2003, 11:01

UPC kondigde het jarenlang aan, Tiscali gaat er met de Nederlandse ‘primeur’ vandoor: internetten via de tv. Speciaal voor digibeten.

Via de twee jaar geleden opgerichte dochteronderneming MyTVision biedt Tiscali nu het concept internet via het televisietoestel aan. Door een zogenoemde settopbox – door Tiscali Netbox genoemd – aan het toestel te koppelen, kunnen mensen surfen, chatten en mailen via de televisie.

De ondernemingen spreken van een Nederlandse primeur. Een soortgelijk idee is bij UPC nooit van de grond gekomen, ondanks diverse aankondigingen. UPC is met zijn dienst Digital nooit verder gekomen dan mail via een kastje. Surfen is er niet bij.

Tiscali en MyTVision richten zich op de groep digibeten, met name senioren. Van alle Nederlandse huishoudens heeft nog altijd zo’n 50 procent geen internetaansluiting. “Deze mensen vinden de technologie vaak te ingewikkeld”, zo weet Tiscali.

Met de Netbox (een klein zwart apparaatje zo groot als een boek) en een internetaansluiting van MyTVision krijgt men via de televisie toegang tot internet. Breedband is geen optie: de enige mogelijkheid is inbellen bij MyTVision.

Eenmaal aangesloten heeft de klant toegang tot een ‘TV friendly portal’ van MyTVision. Deze biedt actualiteiten (nieuws, sport, file info, weer), entertainment (tv-gids, bioscoop) en shopping. Verder kan er gemaild, gechat en op het web gezocht worden.

“Internet op tv is handiger en uitgebreider dan teletekst en minder tijdrovend dan internet via een computer. Terwijl je mailt of chat kan je op een klein schermpje het programma op tv blijven volgen”,zo zegt Michel Meijerink, algemeen directeur van MyTVision.

Het pakket van MyTVision is voorlopig alleen verkrijgbaar via Wehkamp, voor een prijs van 199 euro.

Bron: Webwereld.nl 14 mei 2003

Categorie
Tags

1 Reactie

    dvdam

    Zoals hierboven al aangegeven zal het concept waarschijnlijk ook floppen. Wie gaat er nu nog inbellen via een gewone lijn?

    Kunnen ze beter eens wat aandacht schenken aan echte oplossingen, een kastje op je DSL lijn. Kan je binnenkort ook mee bellen.


    23 mei 2003 om 12:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!