Thomas Benedict (InContext): “Leiders van moderne organisaties kunnen omgaan met angst”

28 maart 2016, 12:00

Organisaties leiden in de eenentwintigste eeuw. Hoe doe je dat? Thomas Benedict, oprichter van consultancybureau InContext, helpt bedrijven met diepe vragen. “Hoe kunnen banken een nieuwe cultuur schapen waarin mensen weer trots zijn op de bank?”, is een voorbeeld. En natuurlijk: vragen over de digitalisering.

Traditionele organisaties, zoals retailers, worstelen vaak met verandering. “Omschakelen is voor dit soort bedrijven lastig”, weet Benedict. “Er is een sterke drang om te blijven doen wat al gedaan wordt. De echte verandering volgt daarom vaak te laat.”

De leider van een modern bedrijf moet zelf ook durven veranderen, zegt de consultant. “In heel veel markten vinden fundamentele veranderingen plaats. Er is meer openheid door sociale media en er zijn van die enge startups die alles anders willen doen.” De leider moet nooit zelf de rem zijn op de organisatie. “Je moet leren omgaan met angst en bewegelijk zijn.”

Bekijk deze aflevering op 7Ditches.tv

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!