The Dutch blogosphere

The Dutch blogosphere

Interessant onderzoek van Frank Schaap (UvA) over het Nederlandse weblog-landschap. Jammer dat Schaap zich heeft beperkt tot de ‘traditionele’ life- en linklogs en geen kennis heeft genomen van de ontwikkelingen op het gebied van zakelijke weblogs.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Ik heb er heel snel doorheen gelezen. Er ontbreken naar mijn mening een aantal zaken aan artikel:
  1. invloed van weblogs op het dagelijks leven, steeds vaker zorgen weblogs voor voorpagina nieuws in de kranten
  2. commercie. Aantal weblogs staan bol van de advertenties, het worden als het ware kleine bedrijven.
  3. er wordt alleen gekeken naar nedstat, dat is jammer. Groot aantal weblogs maken hier geen gebruik meer van. Ook implementeren alle weblogs de teller verschillend. De een laat iedere pagina van het log meetellen, de ander telt enkel en alleen de voorpagina.

  geplaatst op
 • Zwelje, deels mee eens. Ik en vele anderen vinden pageviews belangrijker dan bezoekers of hits. Dat lijkt mij meer zeggen over de inhoud en de kwaliteit van een log. Ook wij hebben vaak meer 12 pageviews per bezoeker. DAT zegt denk ik meer over kwaliteit dan een hoeveelheid unieke bezoekers.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.