The Apprentice online

5 februari 2005, 18:09

imageAfgelopen TV seizoen is ook in Nederland The Apprentice uitgezonden, het TV programma waar miljardair Donald Trump op zoek gaat naar een nieuwe medewerker. Via verschillende (gesponsorde) opdrachten en een afvalsysteem komt na 16 weken de winnaar uit de bus. Gelukkig kan ik via Internet alles volgen…

In de US is sinds 3 weken de nieuwe serie gestart. Ik zie het programma graag. Met name om de achtergrond van de opdrachten, die veelal marketing- en communicatiegerelateerd zijn. De laatste aflevering geeft de teams de mogelijkheid om een buzz te creeeren rondom een nieuwe koffiesmaak van Nescafe. Natuurlijk wordt de aflevering flink gesponsord door het merk, ik heb daar geen problemen mee. Maar helaas wordt de show nog niet in Nederland uitgezonden. Lang leve het Internet! Want via BitTorrent [?] kan ik elke zaterdag een nieuwe aflevering downloaden en op mijn gemak op de bank bekijken. Maar er is meer. Yahoo heeft een website rondom de show opgezet waar je achtergrondinformatie kunt krijgen over de deelnemers en de vorige opdrachten. Je kunt meedoen aan een “fantasygame” waarin je vragen over de volgende aflevering moet beantwoorden. Ik sta op een mooie 8321e plaats sinds aflevering 3 🙂 En je kunt video’s bekijken die niet zijn uitgezonden of zijn ingekort. Niets bijzonders zover, maar nu komt het mooie. Ik word via RSS op de hoogte gehouden van de BitTorrent-downloads en van de Yahoo-video’s. De fantasygame gaat per mail, maar ook die mededeling zou ik graag per RSS willen ontvangen. Updates op de site worden ook (nog?) niet per RSS gegeven, maar dat vind ik minder belangrijk. Natuurlijk zijn er ook weblogs gestart over het programma. Een prettige blog vind ik “The Apprentice Blog” [RSS] waar polls worden gehouden en wordt nagepraat over de uitzendingen. Als ik deze mogelijkheden niet tot mijn beschikking zou hebben, zou mijn beleving van het programma veel anders zijn. Ik kan nu zelf bepalen wanneer ik kijk, waar ik kijk (laptop) en ik krijg nog wat extra’s via diverse websites. Ook NBC heeft een website rondom de show, maar deze is lang niet zo interactief en bezoekwaardig als de site van Yahoo.

PS: Voor liefhebbers, de eerste drie afleveringen heb ik nog beschikbaar. De rest mag je ook via BitTorrent downloaden 🙂

Frank is sinds 2000 actief als blogger. De laatste jaren is hij een actief voorstander van het open internet en het indieweb: Hou controle over je eigen domein, je eigen data en eigen netwerk. Op zijn blog https://diggingthedigital.com/ schrijft hij over deze ontwikkelingen.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Kasper Katje

  Als ik het goed begrijp is dit de derde serie uit de reeks toch?

  Ik heb ook met veel plezier en interesse naar de eerste serie gekeken en het is zeker weten leerzaam.


  6 februari 2005 om 19:12
  punkey

  Het is inderdaad de derde serie. Wat trouwens een leuke aanvulling is, is de verdeling van de teams. Een team is samengesteld uit ondernemers met een diploma terwijl het andere team net de middelbare school heeft afgemaakt en daarna op eigen kracht is verder gegaan. Street smart vs book smart. Geeft ook een interessante wending aan de opdrachten!


  6 februari 2005 om 21:22
  Kasper Katje

  Ja dat vond ik inderdaad ook een interessante zet voor deze serie. Ik heb nu alleen nog maar de strijd om de nieuwe burger gezien maar ben zeer benieuwd naar de rest en de ontwikkelingen en dan in het bijzonder welke groep aan het langste eind trekt.


  7 februari 2005 om 17:50

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!