Telefoon met ingebouwde Skype-software

8 november 2005, 21:17

imageMaandag presenteerde TweeVandaag een item over VOIP ofwel ‘Voice Over IP’, het ‘gratis’ bellen via internet dat dit najaar definitief lijkt door te breken.

Met de opkomst van VOIP zal er in toenemende mate apparatuur op de markt komen die het bellen via internet zal ondersteunen. Eerder deze week schreef Remi al over de Hulger P Phone, een ouderwetse telefoon die je zowel op je computer als op je mobieltje kunt aansluiten.

Tweakers schrijft vandaag over de SkyFone WM1185-T, een draadloze telefoon die specifiek bedoeld is om te gebruiken in combinatie met Skype. Op zich niet uniek ware het niet dat er geen computer meer bij komt kijken. De SkyFone WM1185-T beschikt namelijk over ingebouwde Skype-software en kan daardoor via WiFi direct gebruikmaken van het Skype-netwerk.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

  Noedie

  Het idee voor een dergelijke vinding had ik 1,5 jaar geleden ook al, zonder reeds van het bestaan te weten!

  Doordat ik geen geld had om te onderzoeken of dit idee al bestond heb ik het laten liggen….. Ben nu dus blij dat ik er geen geld heb in gestoken om dit te onderzoeken, aangezien ik dus een paar jaar eerder had moeten zijn (tenzij ze dit binnen 1,5 jaar bedacht, gepatenteerd en gerealiseerd hebben).

  Het is in ieder geval wel een ontwikkeling waar telecombedrijven totaal niet blij mee zullen zijn. Er zullen beduidend minder belminuten gebruikt gaan worden en naar mate er meer wifi locaties komen (ik verwacht binnen x-aantal jaar dat je overal in NL wifi kan gebruiken) het bellen via een telecomabbonement zal verdwijnen!

  De telecomheren zullen hier dus heel verstandig mee om moeten gaan!


  9 november 2005 om 07:12

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!