Telco’s werken aan mobiel betaalsysteem

27 februari 2003, 07:15

De vier grootste mobiele telecombedrijven in Europa ontwikkelen samen een platform dat mobiel betalen makkelijker moet maken.

Het gaat om het Franse Orange, het Spaanse Telef?nica Moviles, het Duitse T-Mobile en de Vodafone Group uit Groot-Brittanni?. De samenwerking heeft overigens nog geen naam, zo schrijft Reuters. Doel van de samenwerking is om de mobiele handel, m-commerce, te stimuleren.

De vier bedrijven willen een intermediair cre?ren dat functioneert tussen de consument en de bedrijven of instanties die de betaling ontvangt. Het zou moeten gaan om betalingen met een bankpas of creditcard die via de mobiele telefoon afgehandeld kunnen worden. De verschuldigde bedragen worden verwerkt in de telefoonrekening.

Ook andere telecombedrijven zoals KPN Mobile, Debitel, Hutchison, O2 en het Portugese TMN hebben al interesse getoond in het initiatief. Volgens de Brit Tim Jones die aan het hoofd van de nieuwe organisatie komt, moet het betaalsysteem volgend jaar operationeel zijn.

Op dit moment is mobiel betalen vooral populair bij het bestellen van ringtones en logo’s.

Bron:

http://www.webwereld.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!