Technorati leert Nederlands

28 juli 2005, 14:10

Technorati leert Nederlands

Technorati, een van de meest populaire internationale RSS-zoekmachines, biedt sinds kort de mogelijkheid om per taal te zoeken (via: r-win).

Het is te verwachten dat ook andere RSS-zoekmachines als Feedster en BlogPulse zullen komen met taalfilters. Vraag is wel, hoeveel Nederlandse weblogs en nieuwsbronnen zijn inmiddels opgenomen in de respectievelijke databases. Iemand enig idee?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Stan

    Technorati timmert erg goed aan de weg. Ze zijn de beste RSS-zoekmachine en benutten hun database met ‘marktinformatie’ ten volle (IMHO): Technorati claimt te weten wat er in de blogosphere speelt. Dit zie je terug op de homepage waar een overzicht wordt gegeven van het meest besproken nieuwsitem, boek en film.

    Daarnaast kennen ze ook een aardig woordje marketing. Op de schermafbeelding bij dit artikel zie je het al: ‘Add to Watchlist’. Nog niet geregistreerde gebruikers worden hierbij bewust gemaakt van het bestaan van iets als een watchlist. Als er op geklikt wordt opent een log-in en registratiepagina. Dit klinkt misschien allemaal logisch, de toepassing ervan zie je niet vaak. Het is wellicht ook een dubieuze toepassing die door usablitiy experts zal worden afgekeurd: je toont gebruikers functionaliteit die pas gebruikt kan worden na registratie. In welke internet-stuwende industrie hebben we dat eerder gezien?


    28 juli 2005 om 19:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!