Talpa en C&A in crossmedia

16 december 2005, 14:30

Een opmerkelijke vorm van samenwerking ontstaat uit de combinatie TalpaTV en C&A. Niet geremd door traditionele opvattingen over advertising heeft Talpa kledingsyndicaat C&A voorgesteld ‘Het Weer’ te non-spotten met kleding van het bedrijf. De ene dag het weervrouwtje de andere dag het weermannetje. De crux van het verhaal? Een dag na de presentatie hangt de betreffende kleding in de etalages van C&A. Gisteren gezien bij Talpa?

Talpa neemt risico en deelt eventueel mee in de opbrengsten uit verkoop van de betreffende kledingstukken door C&A. Leuk, maar zouden Talpa en C&A ook een presentatie van het weer in lingerie of boxershort overwegen? Men doet zoiets wel al in de winkels van C&A bij onze oosterburen.

Een vooruitstrevend idee en feitelijk een vorm van crossmedia waarbij TV en de presentatie van het weer op TV en de exhibitie in etalages van C&A een grappige cross-over vormen. Nu nog een narrow casting schermpje in de winkels en etalages van C&A met onder meer het weerhuisje (en promo’s) van Talpa daarop en hop, crossmediaal effect ook richting Talpa gegarandeerd?

Kritische macro kijk op relevante mediaontwikkelingen en aanverwante distributietechnologie.

Categorie
Tags

5 Reacties

  media

  Had gisteren deze post tijdelijk op close gezet omdat het inderdaad al eerder was gemeld door Retecool. In overleg met Albert toch weer open gezet omdat het iets toevoegd aan de eerdere berichtgeving.

  Als je nu onder eigen naam (met contactgegevens) had gepost had ik je daarover kunnen inlichten 😉


  17 december 2005 om 10:47
  Jessica

  vergeef me als ik me niet kan voorstellen dat er iemand kleren gaat kopen omdat de weermensen van Talpa die toevallig aanhadden…

  ben erg benieuwd


  18 december 2005 om 13:13
  Kasper Katje

  Dat gestuntel valt onder goede reclame?


  18 december 2005 om 16:14
  ZO!

  ach, bij FOK zien we niks over een crossmedia verhaal..

  en 3 maanden na dato is het toch echt wel oud nieuws hoor!


  18 december 2005 om 19:31
  venturo

  @ ZO… dat was het zonder achtergrondinfo al na een maandje hooor!


  18 december 2005 om 19:49

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!