Stewardess ontslagen vanwege foto’s op haar weblog

30 oktober 2004, 08:49

Stewardess ontslagen vanwege foto's op haar weblogDeze week een artikel op de website van BBC over het feit dat Ellen Simonetti, stewardess bij Delta Airlines, op non-actief was gezet vanwege het plaatsen van ‘inappropriate’ foto’s op haar weblog Queen of Sky. Gisteren maakte Simonetti op haar weblog bekend dat ze inmiddels ontslagen is om het plaatsen van deze serie foto’s.

Buiten het feit dat ik me nauwelijks kan voorstellen dat de betreffende foto’s reden tot ontslag zijn (er zal dus wel meer hand zijn), vraag ik mij wel af hoe Delta Airlines nu omgaat met deze ongewenste aandacht. Ondanks het feit dat Simonetti niet de naam Delta Airlines maar Anonymous Airlines gebruikte, zal Delta voorlopig weinig positieve reacties krijgen voor mensen die aan de slag willen als stewardess bij Delta Airlines.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  media

  Peter, eens met je conclusie dat bedrijven moeten werken aan een weblogbeleid.

  De discussie die in de VS is ontstaan rondom het PR-bureau geeft mijn inziens aan dat PR-bureaus het niet helemaal hebben begrepen. Ze zien weblogs als een bedreiging (voor zichzelf of voor de bedrijven waarvoor ze werken?) terwijl ze het juist zouden moeten zien als een extra communicatiekanaal. Samenwerken dus zou ik zeggen!


  30 oktober 2004 om 10:29
  Anders

  Een weblog-beleid? What’s next? Een forum-beleid, een homepage-beleid, een datingprofiel-beleid, een usenet-beleid en een peer2peer-beleid?

  Dit heeft volgens mij niks met weblogs te maken, dat maakt de overspannen weblog-wereld er gelijk van (waarom toch altijd die drang naar een status-aparte?). Ik kan me voorstellen dat je als bedrijf niet wilt dat je materieel en bedrijfskleding op ongepaste wijze gebruikt worden. Delta Airlines zal ongetwijfeld een beleid op dat gebied hebben maar dat beleid is blijkbaar niet aangepast op een massamedium waarmee particulieren ook kunnen publiceren. Daar ligt idd wel een taak.


  30 oktober 2004 om 10:44
  media

  Anders, helemaal eens met je toevoeging. Het gaat inderdaad niet sec om een weblogbeleid maar om een aanpassing van het bestaande (als het goed is) communicatiebeleid van een bedrijf.


  30 oktober 2004 om 11:11
  EJ

  Proef ik daar eindelijk een stukje relativering over weblogs?


  30 oktober 2004 om 19:31
  Loppies

  Loppies is al lang bij haar baas geweest. En in goed overleg is besloten dat ik gewoon door mag gaan zolang ik goed in gaten houd wat wel en niet kan! Zo ga ik niet wulps in mijn eigen uniform op onze eigen kisten op de foto. Dat is vragen om problemen. Zolang ik mijn werkgever buiten schot laat doen zij hetzelfde bij mij!


  15 november 2004 om 13:24
  ruud

  sterker nog deze stewardess ben ik tegen gekomen op een advertentie daar bood ze sex diensten aan misschien is hier ook wel de reden van dus


  25 november 2008 om 16:20

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!