Sterke toename in online dating

9 april 2004, 09:52

Steeds meer internetgebruikers maken gebruik van online dating sites. De meeste dating sites zijn in de periode tussen eind 2003 en maart 2004 voor het eerst verschenen in de Multiscope Visiscan top 250. In deze ranking staan alle Nederlandse sites die meer dan 400.000 unieke bezoekers per maand trekken.

Binnen het dating segment is Relatieplanet met afstand marktleider. Deze site trekt ongeveer 1 miljoen unieke bezoekers per maand en neemt daarmee een 73e plaats in op de algemene ranking. Lexa en het MSN Dating kanaal, verzorgd door Match, completeren de top 3. Nieuwkomer in maart is Meetic. Meetic is een van origine Frans bedrijf en heeft sites in de belangrijkste Europese landen.

Social networking trend

De opkomst van online dating maakt deel uit van een bredere ‘social networking’ trend. Voorbeelden van dergelijke sites zijn Schoolbank (positie 15) en het recent gelanceerde Workmates (positie 213).

Schoolbank.nl is in de laatste maand Planet.nl (#9 van 2003) voorbijgestreefd vwb aantal bezoekers (bron: alexa.com)

Ook het online smoelenboek Cu2 (positie 66) en de forums van Fok! (positie 153), Tweakers (positie 185) en Startpagina (positie 106) zijn al enige tijd vaste waarden in de Multiscope Visiscan ranking. Internationaal krijgt Orkut van Google veel media aandacht. Tot op heden surft echter minder dan 3% van de Nederlandse internetgebruikers naar deze site.

Bron:

http://www.multiscope.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!