Statistieken Marketingfacts

1 juni 2005, 09:22

Statistieken Marketingfacts (pageviews mei 2005) (gemeten met Onestat)

In de afgelopen maand zijn op Marketingfacts 141.582 pageviews (71.728 bezoeken) geregistreerd. Een gemiddelde van ca. 4.600 pageviews (ca. 2.300 bezoeken) per dag. Dit is een toename van ca. 14% ten opzichte van de vorige maand.

Het aantal unieke RSS-lezers blijft toenemen en is deze week de 1.200 gepasseerd, een toename van ca. 20% ten opzichte van de vorige maand. RSS is daarmee veruit de belangrijkste bron van herkomst bezoekers voor dit weblog (gevolgd door bookmarks en zoekmachines).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  marc

  en unieke bezoekers?


  1 juni 2005 om 10:34
  media

  Marc, dit blijft een lastig te meten parameter omdat het is gebaseerd op uniek IP-adres. Iemand die overdag op werk en ’s avonds thuis op marketingfacts komt telt dan als 2 unieke bezoekers. Ook mensen die via een modem inbellen worden iedere keer als een nieuwe unieke bezoeker gezien. Voor wat het waard is: in de afgelopen maand zijn 57.643 unieke bezoekers geregistreerd waarbij 17.483 terugkerende en 40.160 nieuwe bezoekers.


  1 juni 2005 om 10:50
  media

  Inderdaad interessante cijfers Paul, het lijkt er op dat Molblog in een korte tijd een behoorlijk bereik heeft gerealiseerd. Wat ik me wel afvraag is waar dit bereik vandaan komt. Gaat het om dezelfde bezoekers als Dutchcowboys en Marketing-online of is hier sprake van een nieuwe groep (dat nog onbekend was met weblogs)?


  1 juni 2005 om 20:25
  Michiel Frackers

  Marco, dit zijn echt hele goede cijfers, vooral omdat het een ‘vakuitgave’ en geen publiekssite is. We hebben het weleens gehad over onze statistieken maar het grappige is (vind ik, of VNU BP er ook om moet lachen hoor ik binnenkort weer) dat werkelijk elke software andere cijfers toont. Ik ben benieuwd of jij of de bezoekers van Marketingfacts bepaalde pakketten kunnen aanraden? Ik hoop binnenkort wat gegevens te kunnen publiceren van diverse sites waarbij ik betrokken ben, waaruit wat algemene conclusies qua bereik en omzet kunnen worden getrokken. Alleen mag ik sommige gegevens om juridische reden (zoals de Ad Sense user license agreement) niet publiekelijk bekend maken. Jammer is dat, want in online marketing gaat het uiteindelijk ook om omzet en op dat gebied kunnen we alleen maar van elkaar leren.


  1 juni 2005 om 22:27
  Eduard

  Interessant Marco dat jij de meeste bezoekers uit RSS feeds haalt. Bij mij is dat precies andersom. RSS feeds bepalen voor circa 20% de traffic!


  2 juni 2005 om 04:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!